meertje bij estepona

Roadtrips

Het is weer hoog tijd om erop uit te trekken, even weg van de bekende paden. In de afgelopen jaren zijn onze schrijvers overal in Andalusië geweest. Om een wandeling te maken, een leuke roadtrip of voor een paar dagen vakantie. We doen een greep in de oude doos met voor elk wat wils.

Met de auto op stap
Airco aan, muziekje erbij en genieten van wat je onderweg tegenkomt. Deze roadtrip door de regio Guadalteba voert je onder andere langs de stuwmeren bij de Caminito del Rey. Toen wij deze trip deden aten we op terrasjes maar er zijn onderweg genoeg plekken voor een picknick

Wandelen of met de auto

Else Beekman trok met de auto het noordelijkste deel van de regio La Axarquía in en deed daar ook meteen een lange wandeling. Geen zin om de wandelschoenen aan te trekken? Dan kun je alsnog haar tips voor een bezoek aan de dorpjes Alfarnate en Alfarnatejo volgen!

Vlak achter Estepona ligt een prachtig natuurgebied: Los Reales de Sierra Bermeja. Leuk om naar de top te fietsen of daar de auto te parkeren en een wandeling te maken. Vanaf de ‘refugio’ heb je bovendien een prachtig zicht op de kust.

Paar dagen weg

Wil je er even helemaal tussenuit? Dan is de Sierra Grazalema zeker een aanrader. De rustige dorpjes in de omgeving zijn een bezoek waard. Slenter door de straatjes en geniet van alle lokale producten, vooral de kaas is een aanrader. Het natuurpark is bekend vanwege de uitstekende wandelmogelijkheden.

Wil je wat verder weg? In het noorden van de provincie Sevilla vind je het waterrijke natuurgebied Sierra Norte de Sevilla. Er zijn veel wandelmogelijkheden en een Via Verde die uitermate geschikt is voor de fiets.

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

Kinderen en scheiding

Als ouders uit elkaar gaan betekent dit dat er in het leven van hun kinderen veel gaat veranderen. De ouders zelf en de familie kunnen

Verhoog je weerstand

Natuurlijk weet je het al: een goede weerstand verkleint de kans op ziektes. Gezond eten, genoeg slapen, voldoende beweging, weinig alcohol en niet roken staan

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)