meertje bij estepona

Roadtrips

Het is weer hoog tijd om erop uit te trekken, even weg van de bekende paden. In de afgelopen jaren zijn onze schrijvers overal in Andalusië geweest. Om een wandeling te maken, een leuke roadtrip of voor een paar dagen vakantie. We doen een greep in de oude doos met voor elk wat wils.

Met de auto op stap
Airco aan, muziekje erbij en genieten van wat je onderweg tegenkomt. Deze roadtrip door de regio Guadalteba voert je onder andere langs de stuwmeren bij de Caminito del Rey. Toen wij deze trip deden aten we op terrasjes maar er zijn onderweg genoeg plekken voor een picknick

Wandelen of met de auto

Else Beekman trok met de auto het noordelijkste deel van de regio La Axarquía in en deed daar ook meteen een lange wandeling. Geen zin om de wandelschoenen aan te trekken? Dan kun je alsnog haar tips voor een bezoek aan de dorpjes Alfarnate en Alfarnatejo volgen!

Vlak achter Estepona ligt een prachtig natuurgebied: Los Reales de Sierra Bermeja. Leuk om naar de top te fietsen of daar de auto te parkeren en een wandeling te maken. Vanaf de ‘refugio’ heb je bovendien een prachtig zicht op de kust.

Paar dagen weg

Wil je er even helemaal tussenuit? Dan is de Sierra Grazalema zeker een aanrader. De rustige dorpjes in de omgeving zijn een bezoek waard. Slenter door de straatjes en geniet van alle lokale producten, vooral de kaas is een aanrader. Het natuurpark is bekend vanwege de uitstekende wandelmogelijkheden.

Wil je wat verder weg? In het noorden van de provincie Sevilla vind je het waterrijke natuurgebied Sierra Norte de Sevilla. Er zijn veel wandelmogelijkheden en een Via Verde die uitermate geschikt is voor de fiets.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

Wijntjes drinken in Sevilla

Als de grootste stad in het zonnige zuiden van Spanje, bruist Sevilla van de levendige Andalusische passie. Met Moorse invloeden die worden weerspiegeld in veel

Nieuwe quota voor zzp-ers

Na jaren lobbyen betalen zelfstandig ondernemers (autónomos) met ingang van 1 januari 2023 eindelijk een aan hun inkomsten gerelateerd bedrag voor sociale premie. Voor sommigen

Málaga het nieuwe Benidorm?

Het hele jaar door zie ik ze om me heen. Jong, oud, bruin, wit, rood, fluorescerend, glad, behaard en in alle soorten en maten. Weer

Happy burgemeester

Eind 2013 was Marbella een van de eerste gemeenten ter wereld die een promotievideo op sociale media publiceerde met het liedje ‘Happy’ van Pharrell Williams.

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)