Het magazine

Onze filosofie is heel simpel: hoe meer je weet van een land, hoe meer je ervan geniet. Onze professionele schrijvers gaan voor elke editie op stap naar leuke en interessante artikelen over natuur, cultuur, geschiedenis, de maatschappij, gastronomie en achtergronden bij het nieuws.

Elke twee maanden geven we een nieuwe editie uit in print. Die zijn gratis af te halen bij ruim 130 distributiepunten in de provincie Málaga.

De artikelen en het digitale design zijn ook te lezen op onze site. Bovendien publiceren we op de site ook tussendoor nieuwe artikelen.

Het ESpecial life team

Annebeth Vis

columnist

Annebeth Vis is journalist en woont al 21 jaar in de Catalaanse hoofdstad. Daar organiseert ze met haar platform Barcelonatips.nl alles voor de Barcelona-ganger.

eva meenhorst

Columnist

Eva is kunstenares en woont sinds 2004 in het buitenland, waarvan de laatste 3 jaar in Spanje (Mijas). Ze heeft in het verleden als kunstredacteur voor ESpecial geschreven maar schrijft nu over haar belevenissen op de BarcoBar.

Helga van der Zon

wandelredacteur

Helga was tot 2019 operationeel eigenaar van La Posada del Angel in Ojén. Nog steeds verhuurt en investeert zij in vakantiehuizen. Daarnaast is ze altijd op pad, op zoek naar de leukste wandelingen, activiteiten, restaurants en bijzondere plaatsen in Andalusië. Als hobby maar ook om haar gasten wegwijs te kunnen maken in deze mooie omgeving.

Kaspar Huijsman

columnist

Met meer dan 22 jaar ervaring bij Binckbank, daarna Saxo Bank en nu Hugo Investing, is Kaspar een ervaren beleggingsexpert. Voor Especial Life schrijft hij over economie, risico's van beleggen en bespreekt mogelijke strategieën om mensen te inspireren hun eigen weloverwogen keuzes te maken.

Kees Diks

columnist

Kees Diks ontwerpt bedden en banken op maat. Na jaren in de provincie Cádiz te hebben gewoond runt hij nu een speciaalzaak in Torremolinos. Voor ESpecial Life schrijft hij over de dingen die hem in het dagelijks leven opvallen.

marcel boers

distributeur

Behalve dat Marcel en zijn vrouw Maybritte elke twee maanden hun auto volladen om ESpecial overal te bezorgen, runnen ze ook een 'glamping' op het platteland van Cártama.

Maria kupers

Creative Director

Journalist, designer, event coördinator, trouble shooter voor alles wat met Spaanse bureaucratie te maken heeft en uitgever van ESpecial Life. Inmiddels ruim 21 jaar met veel plezier woonachtig op het platteland in Andalusië.

Marjan Schut

Commercial Director

Na jaren in Nederland een eigen bedrijf te hebben gerund woont Marjan sinds 15 jaar in Spanje. Voorzitter van Ellas (Netwerk voor Nederlandstalige Vrouwen aan de Costa del Sol), actief lid van de Marbella Dutch Business Club en uitgever van ESpecial Life.

Maybritte van Blijderveen

distributeur

Maybritte woont inmiddels zes jaar met man, kinderen en hun huisdieren op het platteland van Càrtama. Ze runnen daar de 'glamping' Mariposa Libre. samen zorgen ze ervoor dat het magazine overal in Málaga verspreid wordt.

Nazli van der kieboom

columnist

Nazli is dierenarts gespecialiseerd in gezelschapsdieren. Na 10 jaar haar eigen kliniek in Breda te hebben gerund, opende ze in 1997 haar kliniek in Puerto Banus. Sinds 2011 runt ze haar kliniek in Estepona. Van alle markten thuis in de eerste lijns diergeneeskunde. Zelf woont ze in de campo met haar eigen kippen, schapen, honden en katten.

ronald dorlas

vinoloog

Ronald Dorlas is Vinoloog van de Nederlandse Wijnacademie sinds 2007, maar zijn belangstelling voor wijn gaat veel verder terug. Hij heeft sinds 1986 wijngebieden in Duitsland, Frankrijk, Italië, Californië, Australië, Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika bezocht en is enthousiast wijnproever. Ronald kwam sinds 2001 jaarlijks voor vakanties naar Marbella en is hier sinds 2016 meer permanent neergestreken. Voor Especial Life schrijft hij over Spaanse wijnen.

Susanne Verboon

culinair redacteur

Gastronomisch expert van de Mediterrane keuken en schrijfster over lokale cultuur en tradities in Andalusië voor de Especial Life. Daarnaast organiseert zij gastronomische tours met haar eigen bedrijf La Pura Vida. Susanna woont in het binnenland van Málaga in de buurt van de Caminito del Rey.

Het beste uit Spanje, gewoon online