Wandelen en feesten

Van 6 tot en met 9 oktober is het weer zover: duizenden mensen uit de hele wereld komen naar Marbella om vier dagen lang te wandelen. Elke dag lopen ze een nieuwe route van 10, 20 of 30 kilometer door de stad, de buitenwijken en de omliggende natuur. Als ze terugkomen in de Walking Village op de Plaza del Mar is het tijd voor een feestje. Dit jaar kunnen de liefhebbers tot tien uur ’s avonds genieten van live muziek tijdens Marbella 4Days Fiesta.

Voor bijna de helft van de deelnemers is de vierdaagse van Marbella inmiddels een jaarlijkse traditie. Dit jaar is er sprake van een piek in het aantal inschrijvingen. Volgens de nieuwe organisator Arabella M. Wessels kan dit alleen maar worden toegeschreven aan het feit dat mensen graag reizen en weer geweldige ervaringen willen hebben. “In de loop der jaren is ons evenement bekend geworden bij een groot publiek, en veel mensen komen terug met hun familie en vrienden. Dit jaar zien we vooral een enorme toename van vriendengroepen die samen willen genieten van een week of weekendje plezier en sport. Ze vragen ons naar de beste stranden, de lokale gastronomie en waar te feesten om het meeste uit hun vakantie te halen.”

Alternatieve route
De wandelaars kunnen bij inschrijving zelf kiezen hoeveel kilometers en welke dagen ze willen lopen. De routes hebben allemaal een eigen naam die aangeeft wat er die dag speciaal is zoals bijvoorbeeld het uitzicht of de natuurgebieden. De Verde Route van zaterdag heeft bovendien twee stukken alternatieve route voor mensen die van smalle wat steilere paadjes houden.

Routemanager Joop Huisman vertelt dat er elk jaar gekeken wordt wat er vernieuwd kan worden zodat het evenement aantrekkelijk blijft voor elk type wandelaar. “Marbella heeft veel onontdekte plekken, die willen we graag laten zien. Bovendien zijn we nu bezig de laatste hand te leggen aan een totaal nieuwe route voor mensen die van een uitdaging houden.”

Fiestas
Na terugkomst kiezen sommige wandelaars voor een siesta op het strand of een frisse douche in het hotel, maar het grootste deel heeft dan nog wel zin in een feestje.

De afgelopen tien jaar is gebleken dat de sluitingstijd van 18 uur voor velen te vroeg is. Daarom wordt de Walking Village aan het einde van de middag veranderd in de Fiesta Village. Tot tien uur ’s avonds zijn er live optredens en zijn de diverse food stands en barretjes op het plein open voor iedereen. Tickets voor de fiestas zijn te koop op www.marbella4dayswalking.com. Het eerste feest is de openingsparty op woensdag 5 oktober, een White Party.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)