Leve onze goede voornemens

Intussen zijn we al een tijdje het jaar 2019 ingedoken. Een jaar waarin alles nog moet gebeuren. Enkele weken geleden hebben we er nog op geklonken. Op 2019! Met vrienden en familie of zelfs in je eentje. We hebben in ons hoofd 2018 als een mini-filmvoorstelling nog eens bekeken. Bij sommige zaken hebben we iets langer stilgestaan, met een lach of een traan. We hebben een shortlist gemaakt van ons voorbije leven in 2018.

 

We hebben tijdens datzelfde klinken op de laatste dag van 2018 ook onze goede voornemens opgesteld. Kleine en grote, zeer gedurfde en misschien wel unieke. Hoe we 2019 willen beleven, wat we willen verwezenlijken, wat we anders en beter willen aanpakken deze keer. Nieuwe hoop. Nieuwe kansen. Nieuwe verwezenlijkingen. Want uiteindelijk willen we allemaal ons leven beter maken in denken en doen. De wereld een veel betere plek maken om in te wonen, voor ons, voor onze kinderen en kleinkinderen, voor iedereen. En alleen al denken aan al die positieve gedachten is fantastisch.

 

Deze goede voornemens die we uitspreken, elk jaar opnieuw rond dezelfde tijd, is heel fijn. Op die momenten gaan we letterlijk naar onze diepste ziel kijken, ernaar luisteren. Wat ons als individu echt bezighoudt op dat moment. Wat onze echte verlangens zijn.

Eigenlijk zouden we best het woord voornemens met het woord verlangens kunnen verbinden. We nemen ons voor, we verlangen naar… Mooi toch?

 

Persoonlijk hou ik het niet bij die ene maal met oudjaar of nieuwjaar om dit alles te verwoorden. Voornemens en verlangens door mijn hoofd laten dwalen is iets wat ik bijna dagelijks doe. Het helpt me enorm vooruit in mijn positief denken over al wat er gebeurt in mijn leven. Hoe ik de dingen kan aanpakken en bijsturen. Telkens voelen waar ik op dit moment in mijn leven sta. Ben ik goed bezig? Wat moet ik aanpassen of wat kan blijven zoals het is? Het helpt mij persoonlijk én het helpt mij om anderen nog beter te kunnen helpen.

 

Enkele kleine tips hoe ook jij je voornemens, je verlangens kunt verwezenlijken en dat het niet alleen blijft bij een belofte aan jezelf op oudejaarsavond. Uiteraard is elk voornemen anders en heeft een gepersonaliseerde aanpak nodig, jouw aanpak…

  • Schrijf je voornemens, je verlangens duidelijk en uitgebreid op
  • Maar ze meetbaar in tijd en mogelijkheden
  • Leef in het ‘nu’ met je voornemens, je verlangens in gedachten
  • Stuur bij als je voelt dat je dat moet doen
  • Zorg voor zelfdiscipline – blijf volhouden
  • Denk eraan dat elke stap, hoe klein ook, belangrijk is
  • Vertel aan mensen om je heen wat je voornemes zijn en vraag hen er af en toe naar te vragen als ze je zien of horen
  • Maak het voor jezelf leuk, de weg naar je voornemens – focus niet alleen op je doel, maar geniet van de weg ernaartoe

 

Leve de goede voornemens en verlangens! Geniet van ze! Vandaag en de rest van je leven…

Joris Plu
Inspirerend luisteraar – life & mental coach
www.jorisplu.com

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)