Eten waar je vrienden eten

Je hebt besloten vandaag buiten de deur te gaan eten en vraagt een van je vrienden een goede tip voor een restaurant. Want als je dan toch je geld gaat uitgeven wil je wel graag lekker eten, op een mooie locatie met sympathiek personeel. Op de site Q2eat.com vind je een uitgebreide vriendenkring die ook van lekker eten houdt en daar hun favoriete restaurants en bars hebben gepubliceerd.

Tekst: Maria Kupers. Foto: Marieke Vaandrager

Tom van Wees kent de beste plekken om te eten in Estepona en omgeving. Samen met zijn vrouw Mieke ontdekt hij graag nieuwe restaurants. Mensen uit zijn vrienden- en kennissenkring vragen hem dan ook regelmatig om tips. “Wij kunnen enorm genieten van eten en delen onze ervaringen graag. In de appartementen die we verhuren hebben we altijd een lijst met restaurants en bars liggen. We krijgen zelf ook regelmatig een naam van een restaurant dat we eens moeten proberen. Zo is het idee voor een site ontstaan” vertelt Tom.

Anders dan anderen
Tom heeft uitgebreid onderzoek verricht naar wat er al op internet bestaat op het gebied van sites met reviews van restaurants. “Veel van die sites zijn op een heel breed publiek gericht, je moet dan toch echt weten hoe je die waarderingen moet inschatten. Bovendien zijn ze niet echt objectief. Restaurants blijken te moeten betalen voor andere services die deze sites aanbieden. Als ze dat niet doen verschijnen ze nooit bovenaan de lijst die internetgebruikers te zien krijgen. Op deze manier wilde ik absoluut niet te werk gaan, het moeten echt alleen de gebruikers zijn die hun waardering geven en de ranglijst bepalen.”

Tom weet dan wel alles van lekker eten, een website bouwen is toch een vak apart. Daarom schakelde hij Alphons Gerritsen in. “Ik ken Tom en Mieke al een tijd en weet dan ook dat ze graag uit eten gaan. Ik vond zijn plan voor een nieuwe site een goed idee en we zijn aan de slag gegaan. Er zit absoluut geen verdienmodel achter maar in de toekomst kunnen we het hele idee wel uitbreiden naar andere onderwerpen en er wel wat inkomsten uithalen.”

Eerlijk en heerlijk
Op de site Q2eat.com vind je dus reviews van mensen die uit eten gaan omdat ze geen zin hebben om te koken. Ze zoeken specifieke restaurants om te genieten van culinaire hoogstandjes. Lekker eten en een goede prijs-kwaliteitverhouding zijn de belangrijkste criteria. In eerste instantie zullen er vooral eetgelegenheden aan de Costa del Sol opstaan maar iedereen die een tripje naar andere bestemmingen in Andalusië of Spanje maakt kan er ook haar of zijn ervaring op delen. De site is beschikbaar in vijf talen en met een druk op de knop kun je een review in je eigen taal laten vertalen.

Op de site kun je een account aanmaken of inloggen met je facebookprofiel. Daarna geef je een waardering voor verschillende onderdelen zoals sfeer, hygiëne, kindvriendelijkheid, service, parkeren en toegankelijkheid voor rolstoelen. Adresgegevens en een foto mogen natuurlijk niet ontbreken voor de volledige beschrijving. Aan de hand van deze gegevens kunnen andere gebruikers snel zoeken naar iets wat bij hun voorkeuren past.

Het plaatsen van waarderingen levert ook waardering op. Je kunt punten verdienen en daarmee uiteindelijk een kortingsbon van een restaurant krijgen. Dat is de enige manier waarop restauranthouders iets te maken hebben met de site, er wordt op geen enkele wijze reclame gemaakt voor de horeca die deze bonnen beschikbaar stelt. Bovendien zijn ze ook niet verplicht om korting ter beschikking te stellen.

Eerste reviews
Tom heeft zelf al een aantal restaurants in Estepona op de site gezet. “Wij hebben volgens mij alle restaurants in de stad al geprobeerd en daar zitten absoluut aanraders bij. Voor de zekerheid proberen we er een aantal opnieuw” lacht hij. Alphons doet hetzelfde voor de restaurants in Ronda: “voor de mensen die hier in de buurt wonen maar ook voor diegenen die er een dagje op uit trekken is het natuurlijk leuk te weten waar anderen van lekker eten hebben genoten.”

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

Hugo nodigt je uit

Hugo Investing nodigt iedereen die meer wil weten over beleggen uit voor een nieuwe serie events. De agenda voor dit najaar is goedgevuld met bijeenkomsten,

Borrelen aan de Paseo

Na twee jaar was het weer tijd voor de zomerborrel van Euro Economics bij restaurant Garum aan de Paseo Marítimo in Marbella. Ruim honderd genodigden

Missie droombaan

In ‘Missie droombaan’ besluit Rowan na haar tussenjaar niet verder te gaan studeren maar op zoek te gaan naar haar droombaan. Maar… wat is dat

Coronavrij kamperen

Wilt u in deze onzekere tijden graag uw campervakantie boeken met zekerheid? Dat kan! We begrijpen heel goed dat de meeste mensen na het hectische

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)