Tijd voor cocktails

Het seizoen is al begonnen. Van oktober tot eind januari was het heerlijk; we zijn bijna alle weekeinden uitgevaren en eigenlijk hebben we een heel goede winter daardoor gehad; vlakke zeetjes, mooie bootjes, nieuwe gasten, veel dolfijnen! Maar het was abrupt afgelopen. Veel wind, te koud, hoge golven en zowaar heel veel regen in maart. Denkende dat ik nog ‘zeeën’ van tijd zou hebben om het nieuwe seizoen voor te bereiden, had ik dus nog niet de nieuwe drankenkaart klaar, het tikigras nog niet opgehangen, de kussens nog niet vervangen etc. Toch heb ik niet stil gezeten want ik heb mijn ‘Patron de Embarcaciones de Recreo’ (PER) gehaald (vaarbewijs voor recreatie boten tot 24 meter en tot 60 mijl uit de kust) zodat ik nu ook in het donker mag varen.

In april hadden een paar dagen gingen we met onze witte benen in de korte broeken, met een nog steeds ‘kale’ barboot winterstijl en maar een of twee koelboxen (kan nog niet druk zijn in april) de zee op. Nou je raadt het al, we waren niet de enigen. Veel bezoek gehad van voornamelijk bootjes. Heel gezellig. Vraag niet hoe, maar we bevonden ons op een zeker moment zelfs in het koude zeewater, tegelijk met al onze gasten! Wat zullen de mensen die vanaf het strand toekeken, wel niet hebben gedacht? Niemand op de BarcoBar, iedereen in de zee. Of er een enge slang aan boord was! Maar nee, het weer was zo mooi; een van de gasten ging het water in, dat zag er aantrekkelijk uit. Andere gasten gingen alleen als wij, het bar team, ook ging….OK let’s go! De zon was al warm genoeg om ons, eenmaal uit het water, zo weer droog te maken. Vervolgens bleef de aanloop doorgaan, wat bootjes, toen een jongen met zo’n heel groot jacht. Hij had twee mooie meiden aan boord. Die bracht hij vervolgens op de jetski één voor één naar onze BarcoBar. Want ondanks dat hij zelf natuurlijk alles aan boord had, ‘is het een stuk gezelliger om bij ons een drankje te drinken’. Zo’n compliment is altijd mooi meegenomen.

Er kwam in die dagen zelfs een keer een waterskiër al waterskiënd aan boord. Ik was net te laat met het op video vast te leggen…. hij ging te snel! Hij dronk trouwens alleen een watertje. Heel goed. Een andere dag namen we ons ‘nieuwe terras’ mee. Een reuze opblaasbare roze flamingo voor zes personen! Ideaal om onze nieuwe cocktails uit te proberen samen met vaste gasten.

Al drijvende, midden op zee, kwamen we erachter dat bruine rum beter gaat met cava en verse watermeloen, dan Bacardi. We hebben nu vijf cocktails aan boord in plaats van drie. We hebben ook een mini cavaflesje toegevoegd op de kaart dit jaar en een tweede soort bier, in plaats van alleen Heineken. Kortom we zullen weer wat afsjouwen aankomend seizoen, maar…….allemaal voor een goede zaak!

 

Foto: Nix Company

Picture of Eva Meenhorst
Eva Meenhorst

Ondernemer, kunstenares en columnist van ESpecial Life.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)