Marijke de Nier

Marijke de Nier runt het makelaarskantoor Residencia Estates in Elviria. Begin dit jaar besloot ze al dat haar kantoor niet meer zo overdreven groot hoefde te zijn en liet het verbouwen. Eind februari was alles klaar en het team heeft welgeteld twee weken aan hun nieuwe bureaus kunnen zitten toen het land op slot ging. “Ik vond het geen ramp. We hadden op het werk dan even tijd om nieuwe plannen te maken en thuis had ik ook nog wat klusjes liggen. Hoe naïef waren we om te denken dat we eind maart wel weer volop aan het werk zouden kunnen” vertelt Marijke.

Twee weken werden ruim twee maanden en dan kun je als makelaar niet zo heel veel doen. “Ik heb één iemand in vaste dienst, in overleg hebben we een ERTE voor haar aangevraagd en daar maken we nu nog gebruik van. Daarnaast werken er nog twee zzp-ers voor me, die hebben helaas wat meer te lijden gehad onder de lockdown. Als makelaar kun je maar beperkt dingen online doen, er komt een moment dat iemand ook daadwerkelijk een woning moet zien om een beslissing te nemen. In de zomer kwamen er klanten en hebben we ook een aantal verkopen gesloten. Maar de goede maanden zijn september en oktober en juist toen kwamen Nederland en België met respectievelijk code oranje en rood. Ik hoop van harte dat er begin volgend jaar weer wat beweging binnen Europa mogelijk zal zijn, de belangstelling om te kopen is er namelijk wel” vertelt Marijke.

“In twee dagen een boek uitlezen, wat een luxe!

Ook toen de lockdown langer duurde dan aanvankelijk gedacht, heeft Marijke zich geen moment verveeld. “Ik heb een heerlijk huis en ben daar ook graag. De garage is geschilderd, de hogedrukspuit heeft overal uitstekend werk geleverd en ik had de luxe om in twee dagen tijd een boek uit te kunnen lezen. Het feit dat ik een hond heb heeft het allemaal wel makkelijker gemaakt. Een beetje leven in de brouwerij en sowieso kan je dan nog knuffelen. Ik heb nooit een druk sociaal leven gehad dus daar viel niet zoveel te missen. Met familie en goede vrienden heb ik in die tijd wel meer contact dan anders gehad. Een groot deel van mijn familie woont in Nederland en van hen, en via de media, hoorde ik hoe het daar ging. Wat me vooral verbaasd heeft is dat er niet op Europees niveau maatregelen zijn genomen, elk land deed maar wat.”

Marijke volgt al lang niet meer al het nieuws over corona en gesprekken met vrienden gaan over andere zaken in het leven. “Toen ik in oktober in Nederland was hadden we het er wel over omdat toen de cijfers ineens omhoogschoten maar verder volg ik het niet meer dagelijks. Niet dat ik mijn kop in het zand steek, het draagt simpelweg niets bij aan mijn levensgeluk. Ik kan alleen maar hopen dat het snel beter gaat. Veel meer regels kunnen er niet verzonnen worden dus als iedereen zich daar gewoon aan houdt moet het toch een keer goed komen.”

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

meertje bij estepona

Roadtrips

Het is weer hoog tijd om erop uit te trekken, even weg van de bekende paden. In de afgelopen jaren zijn onze schrijvers overal in

Gastronomisch Málaga

Als je in het Zuiden van Spanje woont, is het heel leuk om in je eigen land op vakantie te gaan. Twee tikjes op je

Huis verhuren?

Als inwoner van Spanje heb je te maken met Spaanse wetten en regelgeving. Die is vaak anders dan in Nederland of België en met een

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)