Lief voor je hart

Je hart kan op hol slaan als je iets fantastisch meemaakt. Maar het kan ook op hol slaan als je een afwijking hebt. Eén van die afwijkingen, waaraan jonge en fitte mensen zomaar aan kunnen overlijden, is het Brugada syndroom.

Dit syndroom is ontdekt door cardioloog Pedro Brugada, verbonden aan het Helicoptoros Sanitarios Hospital in Marbella. Hij ontdekte dat bepaalde afwijkingen in een ECG een teken kunnen zijn van ernstige hartstoornissen en plotseling overlijden. Daarom is het van belang regelmatig check-ups te doen. Alleen dan kun je te weten komen of er sprake is van het Brugada syndroom. De meeste mensen hebben niet in de gaten dat de cellen in hun hart niet meer de goede impulsen doorgeven om het bloed goed door hun lichaam te laten pompen. Een klein deel van de mensen heeft wel klachten zoals duizeligheid, flauwvallen, hartkloppingen of moeilijkheden bij de ademhaling. Door er op tijd bij te zijn kan dit syndroom behandeld worden.

Dokter Brugada en zijn team van cardiologen voeren de check-ups uit en mocht blijken dat je ook, zonder dat je het wist, aan dit syndroom lijdt, voeren zij de behandeling uit. Die bestaat uit preventieve ingrepen zodat het hart gelijkmatig kan blijven kloppen, een volledig onderzoek naar de medicatie die gebruikt wordt en die het syndroom kan verergeren en indien nodig wordt een defillibrator geïmplanteerd.

www.helicoptorossanitarios.com

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)