Laat je geld niet stil staan, alternatieven voor cash

Ik krijg vaak de vraag van klanten wat ze het beste kunnen doen met een bedrag dat ze binnenkort beschikbaar hebben of wat al geruime tijd zonder rendement op een bankrekening staat. Dit is een veelvoorkomend onderwerp, en ik begrijp dat het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Zeker nu de spaarrentes laag zijn en inflatie de koopkracht aantast.

Veel klanten stellen mij vragen zoals: ´´Hoe kies ik de juiste obligaties of hoe kan ik cashflow genereren met opties?´´ “Wat zijn de alternatieven voor cash op de bank tegen een lage rente?” “Hoe kan ik een stappenplan maken om rendement te genereren?”

In deze blog deel ik mijn ervaring om u te helpen bij het vinden van strategieën om uw geld efficiënt te beheren. Het doel is om inzicht te geven in de opties, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Dit hoeft niet ingewikkeld te zijn, en er zijn diverse strategieën om uw kapitaal te behouden of zelfs te laten groeien.

De juiste keuze hangt af van uw doelen en risicobereidheid. Hier zijn enkele mogelijkheden:

• Obligaties – Een gestructureerde manier om rendement te genereren met stabiele inkomsten, afhankelijk van het type obligatie.
• Valuta’s die een hogere rente betalen – Sommige valuta, zoals de Amerikaanse dollar, bieden hogere rentes dan de euro. Dit kan interessant zijn, mits u rekening houdt met wisselkoersrisico’s.
• Gebruik maken van opties om uw portefeuille af te dekken tegen grote koersdalingen
• Gespreide strategieën – Het combineren van verschillende benaderingen, zoals een mix van obligaties en liquide beleggingen, helpt een balans te vinden tussen rendement en flexibiliteit.
• Gestructureerde rekeningen – Een aparte rekening voor een specifiek doel kan overzicht bieden en een heldere strategie ondersteunen.

Hoe begint u?
Misschien weet u nog niet welke optie het beste bij u past. De eerste stap is om uw situatie in kaart te brengen: Wilt u het beschikbare geld kort of lang laten renderen? Wat is uw korte en lange termijn plan. Hoe oud bent u? Wat is uw risicobereidheid? Een praktisch stappenplan begint dus met het in kaart brengen van uw situatie. Vervolgens onderzoekt u de verschillende opties, vergelijkt u de mogelijkheden en bepaalt u welke het beste bij uw behoeften aansluit. Tot slot maakt u een plan en voert u het uit, waarbij het belangrijk is om uw keuzes te monitoren en indien nodig aan te passen.

Ervaringen van anderen
Veel klanten hebben al een strategie gekozen die bij hen past. Zo vertelde een klant dat zij na de verkoop van haar woning een deel van het geld in Amerikaanse dollars investeerde vanwege de hogere rente. Een ander opende een aparte rekening om overzicht te houden. Dit toont aan dat er geen standaardoplossing is, maar dat maatwerk vaak de beste aanpak is.

Tot slot, als u binnenkort een bedrag beschikbaar heeft, zijn er verschillende mogelijkheden om uw geld beter te benutten. Het belangrijkste is om actie te ondernemen en uw opties zorgvuldig te verkennen. Zo voorkomt u dat uw geld in waarde daalt en blijft u financieel in controle.

Foto van Kaspar Huijsman
Kaspar Huijsman

Founder en director van Hugo Investing (voormalig BinckBank Spanje & Portugal) en is zelf ook gepassioneerd belegger.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)