Ideale huis kopen?

Ben je op zoek naar de ideale (vakantie)woning? Met de tips hieronder koop je de woning van je dromen, zonder dat het een nachtmerrie wordt…

  1. Vraag raad bij een Spaanse advocaat
    Een notaris in Spanje doet niet hetzelfde als een notaris in België. Wil je goed bijgestaan worden, dan kan een goeie Spaanse advocaat je veel kopzorgen besparen. Hij zoekt bijvoorbeeld uit of de woning waar je al weken van droomt, effectief niet te mooi is om waar te zijn. En dat weet je natuurlijk het liefst voor je de akte ondertekent.
  2. Let op schulden van de vorige eigenaar
    In Spanje zit de wet zo in elkaar dat schulden mee overgedragen worden bij de aankoop van een huis. Eenmaal je eigenaar bent, ben je als eerste aansprakelijk voor oude hypotheken van de vorige eigenaar. Ook de schulden ivm electra, water en belastingen! Laat dus vooraf goed controleren of al de rekeningen door de vorige eigenaar betaald zijn.
  3. Leer eerst de streek kennen
    Aspirant-kopers moeten goed hun huiswerk maken voordat een huis kopen in Spanje. Leer eerst de streek kennen, want net zoals thuis is ook in Spanje locatie een erg belangrijke factor bij de aankoop van een woning. Staar je niet blind op mooie plaatjes van huizen maar ga op stap en verken de streek.

En wij van Azull zijn daarbij graag jullie gids. Naast het selecteren van huizen, helpen we je ook bij het zoeken van het dorpje waar jij je thuis voelt!

www.azull.be

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)