Doelpunt!

Kun je beleggen in voetbalclubs en zou je het moeten overwegen? In deze blog buig ik me over en onderwerp dat de laatste tijd meer in de schijnwerpers staat.
Laten we beginnen met een nieuwsfeit dat momenteel de ronde doet over Manchester United.

Het is een club met een rijke geschiedenis en een wereldwijde fanbase. Onlangs is de waarde van Manchester United op de New York Stock Exchange echter meer dan 18% gedaald. Dit gebeurde nadat de eigenaren, de Glazer-familie, plannen om de club te verkopen hadden stopgezet vanwege het feit dat ze geen biedingen ontvingen die aan hun vraagprijs voldeden.

De Glazer familie wilde rond 7 miljard pond hebben. De twee biedingen lagen rond de 6 miljard pond. Door de koersval is de waarde nu rond de 3 miljard pond.

Nu, wat betreft Ajax, de club die ik van dichtbij volg als levenslange fan. Helaas zal Ajax dit jaar niet deelnemen aan de Champions League, wat niet alleen voor de fans, maar ook financieel gezien een teleurstelling is. Het vorige seizoen haalde zij nog ruim 70 miljoen uit Europese recette. Dat zal dit jaar verreweg niet gehaald worden. Ik maak me zorgen over de recente ontwikkelingen. Ajax heeft veel spelers gekocht en verkocht, maar de financiële resultaten lijken niet bijzonder rooskleurig.

Vanuit een puur investeringsperspectief lijkt Ajax momenteel niet bijzonder aantrekkelijk.
Toch is er iets magisch aan het ondersteunen van je favoriete club, zelfs als het financieel gezien niet de beste zet is. Als je jezelf als een echte Ajacied beschouwt, kan het kopen van aandelen in de club een manier zijn om je club te steunen, zij het op een symbolische manier.

Kortom, beleggen in voetbalclubs is een complex avontuur vol onzekerheden. Het is een wereld die passie en financiële wijsheid combineert, misschien maak je ooit de juiste zet en word je zowel financieel als emotioneel beloond.

Kom eens langs bij Hugo voor een kopje koffie! Wij zitten aan de Golden Mile in Marbella tegenover Da Bruno. Tot dan!

 

foto: Chaos Soccer Gear

Kaspar Huijsman
Kaspar Huijsman

Founder en director van Hugo Investing (voormalig BinckBank Spanje & Portugal) en is zelf ook gepassioneerd belegger.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

De geheimen van paella

Wie had ooit gedacht dat Spanjes meest bekende gerecht zo bewerkelijk is en ook nog eens zoveel geheimen bevat? De meeste mensen zien paella als

vogel

De achtertuin van Fuengirola

De achtertuin van Fuengirola Omdat Fuengirola tussen de zee en de twee gemeentes Benalmádena en Mijas ligt, beschikt de stad zelf afgezien van een paar

Rare beestjes

Dat er allerlei parasieten bestaan die op je huisdier kunnen gaan leven, dat weet hopelijk bijna iedereen. We hebben het dan voornamelijk over vlooien en

Madrid, verleden en heden

Madrid. Hoofdstad van Spanje. De stad waar de Belgische en Nederlandse ambassades gevestigd zijn. Die bovenaan het lijstje van beste uitgaanssteden ter wereld staat. Waar

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)