De meeste mensen deugen

Als slaapadviseur en verkoper van mijn eigen bedden heb ik altijd een leuk laatste selling-point: ik lever ze altijd persoonlijk af, altijd. Ik werk met een fijn team Spaanse jongens, doe zelf niet al teveel maar ik kijk er op toe dat alles keurig wordt geleverd en gemonteerd en met mij erbij wordt er logischerwijs altijd met een ´goedemorgen´ gegroet. Na de plaatsing en montage ruim ik de laatste kruimels piepschuim en karton op en wordt er met ´tot ziens´ afscheid genomen. Ik besef altijd dat tijdens het plaatsten van bedden je je begeeft in de meest intieme plek van een huis en ik ga met deze wetenschap dan ook verantwoordelijk om. Zoveel mogelijk met de focus op ons product gebeurt het weinig dat mij iets persoonlijks opvalt, tot een tijdje terug…

Soms vallen mensen wel eens extra op en dit was al in de winkel het geval met een sympathiek Nederlands stel. Als een verkoopgesprek gaandeweg geen typisch verkoopgesprek blijkt maar gewoon een ´1 op 1 verstandelijke koop/verkoop zonder toeters en bellen´ en je dan de resterende tijd die je normaalgesproken uit zou trekken voor het traditionele verkoopgesprek samen kunt besteden aan het uitwisselen van onbevoordeelde spontane en positieve gedachten, dan mag je je gelukkig prijzen als verkoper en als mens. Als verkoper denk ik dan: ´die mensen snappen het´ Als mens denk ik dan: ´die hebben verkopers door´ Niks mooiers dan no nonsense…

Bij levering wordt ik opnieuw met mijn team getrakteerd op de heerlijke waarheid: we worden blij ontvangen door twee lieve mensen die écht uitkeken naar hun nieuwe bed. Nadat we –op zijn Spaans gezegd- het ´permiso´ hebben gekregen om de meest intieme plek van het huis te mogen betreden om vervolgens onze klus te kunnen klaren viel mij iets op: op één van de nachtkastjes lag een boek met de Nederlandse titel: ´De meeste mensen deugen´ Ik schrok er zelfs een beetje van omdat je in deze tijd van twijfel, verharding en egocentriek deze teksten niet zo 1,2,3 verwacht. Ik dacht bij mezelf: ´dat boek ga ik straks Googlen´

Ik heb het tot op de dag van vandaag nog steeds niet gedaan. Ik ben zélf niet zo´n lezer, ik geloof het boek gewoon, ik geloof de schrijver, ik geloof mijn klanten zoals ze mij als verkoper geloven en ik heb op mijn bijna 60e weer wat geleerd: de meeste mensen deugen.

Kees Diks
Kees Diks

Kees Diks ontwerpt bedden en banken op maat. Na jaren in de provincie Cádiz te hebben gewoond runt hij nu een speciaalzaak in Torremolinos.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

Geen hand voor ogen

Tijdens een hoorcollege in het 5e jaar van Diergeneeskunde kregen we een filmpje van een hond te zien. We zagen een Yorkshire terrier los in

300 miljard schuld

In meerdere van onze wekelijkse beleggersvideos op ons YouTube kanaal Hugo Investing, kwamen we er ook nu niet onderuit om het over China te hebben.

meertje bij estepona

Roadtrips

Het is weer hoog tijd om erop uit te trekken, even weg van de bekende paden. In de afgelopen jaren zijn onze schrijvers overal in

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)