Bernadette Veeger

“Voor 2020 had ik 2 projecten in gedachten: in mijn praktijk wilde ik het aanbod van de specialisten vergroten en prive wilde ik graag in de zomer wat langere tijd doorbrengen bij mijn dochter in Nederland en bij mijn zoon in Duitsland. Tja, dat is dus niet gelukt.”

Bernadette Veeger is huisarts en eigenaar van de gezondheidskliniek Mar y Salud in El Morche (Axarquía). Al voor de echte lockdown nam ze maatregelen om besmetting in de praktijk te voorkomen. Bij patiënten met koorts, griepverschijnselen en luchtweginfecties droeg Bernadette een mondkapje en waste nog eens extra haar handen. “Toen alles op slot ging kwam er bijna niemand meer naar de praktijk, ik heb zoveel mogelijk telefonisch gedaan” vertelt Bernadette.

Haar patiënten raakten niet in paniek als ze een kuchje hadden maar ze hadden wel veel vragen. “Vooral de ouderen maakten zich ongerust. Ze zagen de beelden van overvolle ziekenhuizen en vroegen zich af of zij vanwege hun leeftijd indien nodig wel op de IC terecht zouden komen. Veel mensen zijn in maart teruggekeerd naar België en Nederland omdat ze het hier niet meer vertrouwden.”

“Ik ben niet bang. Maar ik pas wel op met wat ik doe”

Bernadette heeft een essentieel beroep en mocht tijdens de lockdown dus gewoon naar haar werk. “Daar was ik echt heel blij mee, meer dan ooit gaf dat een doel aan de dag. Verder denk ik dat deze hele crisis een enorm bewustwordingsproces bij mensen op gang heeft gebracht. We zijn op onszelf teruggeworpen, geen excuses meer om buitenshuis afleiding te zoeken in zaken die nu eigenlijk helemaal niet zo essentieel meer blijken te zijn. Ik was al selectief als het gaat om het lezen van kranten en televisiekijken, nu doe ik dat nóg minder. Ik ben veel meer boeken gaan lezen. Dat is een stuk rustiger, en dus beter voor je psychische gezondheid. Ik merk in mijn omgeving dat mensen over het algemeen beter voor zichzelf zijn gaan zorgen. Meer sporten, gezond eten, een goede nachtrust en dus die innerlijke rust creëren. Dat is de beste manier om je weerstand hoog te houden, niet alleen tegen dit virus maar in het algemeen.”

Net als iedereen had Bernadette de afgelopen maanden ook weinig sociale contacten. “Mijn jongste dochter woont in Madrid en die kan relatief makkelijk hier komen maar mijn zoon en oudste dochter wonen niet in Spanje en hen heb ik dus heel lang niet gezien en ik weet ook niet wanneer ik hen weer kan zien. Dat is niet leuk nee, maar we leven nu eenmaal in een tijd waarin je voorzichtig moet zijn. Het komt heus allemaal weer goed, ik twijfel daar geen moment aan. Ik hoop dan wel dat we als hele mensheid dan eindelijk inzien dat we beter voor het milieu, onszelf en onze medemens moeten zorgen.”

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

De geheimen van Granada

Granada, stad van het majestueuze Alhambra, de smalle straatjes van Albaicín, de indrukwekkende kathedraal en het gezellige uitgaansleven. Een stad vol geschiedenis en dus ook

Gezellig thuis

Het is winter dus wat is er dan lekkerder dan thuis genieten? Dit jaar doen we dat wat meer dan we gewend zijn, een goede

Gastronomisch Málaga

Als je in het Zuiden van Spanje woont, is het heel leuk om in je eigen land op vakantie te gaan. Twee tikjes op je

Overwinterleed

“Het is toch te gek voor woorden meneer, dat ik hier een 4-seizoenen dekbed moet kopen omdat ik het koud heb terwijl we hier in

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)