Zorg op wielen

Elk jaar wordt er op de haringparty van de Marbella Dutch Business Club geld ingezameld voor een goed doel. De afgelopen jaren is dat Cudeca, de organisatie die gratis zorg voor kankerpatiënten en hun familie biedt. Vorig jaar werd er 27.000€ binnengehaald. Voldoende voor een nieuwe auto voor het mobiele medische team en drie maanden salaris voor een verpleegkundige.

De auto werd officieel gepresenteerd aan de leden van de club tijdens een bijeenkomst in restaurant La Cascada in Marbella, op een regenachtige dag die een paar zonnestralen toeliet voor het maken van de officiële foto.
De auto heeft met opzet niet het logo van Cudeca maar dat van de Business Club. Op die manier is de anonimiteit van de patiënten gewaarborgd.

Het team van Cudeca vertelde over hun werkzaamheden en hoe de auto ook voor hen therapeutisch werkt. Voorheen ging het team namelijk met apart vervoer naar het huis van de patiënt, samen kunnen rijden betekent dat ze over hun emoties kunnen praten en weer ‘fris’ aan een volgend bezoek kunnen beginnen.

De vertegenwoordigers van Cudeca Foundation, Dr. Marisa Martín Roselló, CEO en medisch directeur; Irene Pelegrín, arts, Anabel Jiménez, verpleegster, en Esther Raéz Martínez schoven vervolgens aan voor de lunch met de leden.

De FUNDACIÓN CUDECA is een non-profitorganisatie die professionele medische zorg biedt aan patiënten met kanker en andere gevorderde ziekten, evenals ondersteuning aan hun families.

CUDECA biedt palliatieve zorg en besteedt niet alleen aandacht aan lichamelijke ziekte, maar ook aan de psychologische, sociale en spirituele aspecten.

In 2020 zorgde CUDECA voor meer dan 1.600 mensen en ondersteunde meer dan 2.400 familieleden. Sinds 1992 zijn er al meer dan 17.000 patiënten verzorgd door de multidisciplinaire programma’s van CUDECA: thuiszorg, dagcentrum en revalidatie, klinische afdeling, psychosociaal programma, counseling en poliklinische behandeling.

De zorg van CUDECA is volledig gratis. CUDECA werkt volgens haar idee van waardigheid aan het einde van het leven. Het begon in 1992 dankzij het harde werk en de toewijding van Joan Hunt, een in Engeland geboren inwoner van de Costa del Sol. Na de dood van haar man aan kanker, besloot ze haar leven te wijden aan het helpen van anderen in dezelfde situatie. Daartoe richtte ze CUDECA op. Het CUDECA-team weet dat ze niet meer dagen aan het leven kunnen toevoegen, maar met hun zorg kunnen ze leven aan de dagen toevoegen. Om zorg te kunnen blijven geven, heeft CUDECA de hulp nodig van vele donateurs en supporters, evenals het werk van vrijwilligers.

www.cudeca.org

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)