Wandelfeest

Niet meer weg te denken uit de jaarlijkse agenda van wandelliefhebbers: Marbella 4Days Walking. Dit jaar vindt de tiende editie plaats, een jaartje later dan gepland maar daarom niet minder feestelijk. We vroegen organisator Hans Wohl naar de laatste nieuwtjes over de vierdaagse. Het evenement vindt dit jaar plaats van 7 tot en met 10 oktober.

Tekst: Maria Kupers. Foto’s: Marbella 4Days Walking

“Het lijkt als de dag van gisteren en tegelijkertijd alweer heel lang geleden dat we de eerste editie van M4DW organiseerden. Vorig jaar was er helaas geen vierdaagse, maar dit jaar vieren we de tiende editie” vertelt Hans Wohl. “Er zijn mensen die elk jaar mee hebben gelopen, die gaan we dit jaar extra in het zonnetje zetten. En natuurlijk wordt het sowieso weer een gezellig evenement.”

Geen polonaise, wel muziek
Marbella 4Days Walking staat niet alleen bekend om de routes die de wandelaars allerlei onbekende plekken van Marbella laten zien. De feestjes na afloop van de wandeling zijn inmiddels ook beroemd. Er gaat geen dag voorbij dat er geen polonaise wordt gehouden.

De dagelijkse feesten zien er dit jaar iets anders uit. De Swing Dixieland Band, het MOOOV DJ team en diverse artiesten zullen op het podium optreden, ze mogen nu niet tussen de mensen staan zingen. “Zoals het er nu uitziet mag er ook niet in grote massa’s gedanst worden, maar we weten allemaal dat de regels er in oktober anders uit kunnen zien. Hopelijk mag er dan meer en kunnen de remmen los” aldus Hans.

Internationale toekomst
Het is niet alleen een feestelijk jaar vanwege het jubileum, er is nog meer goed nieuws. Afgelopen augustus is M4DW officieel toegelaten als lid van de International Marching League. “De vierdaagse komt nu op het ‘to-do-lijstje’ van wandelaars over de hele wereld te staan. Dat gaan we de komende jaren zeker merken” vertelt Hans enthousiast.

En ondanks dat Hans en zijn vrouw/mede-organisator Clarie inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd al een tijdje voorbij zijn, denken beide absoluut nog aan de toekomst. “We hebben altijd met hart en ziel aan dit evenement gewerkt en willen dat ook blijven doen zolang het kan. Het team waar we al jaren mee werken is inmiddels uitgebreid dus er staat een stevige basis als wij het in de toekomst wat rustiger aan gaan doen.”

Vierdaagse op maat
De routes zijn grotendeels hetzelfde als elk jaar. Het gros van de deelnemers doet alle vier dagen mee en loopt 20 kilometer maar je kunt min of meer je eigen vierdaagse samenstellen door zelf te kiezen hoeveel dagen je meeloopt en of je voor de 10, 20 of 30 kilometer gaat. Om iedereen wel ongeveer om dezelfde tijd terug te laten komen en de mogelijkheid te geven om samen een drankje op de goede afloop te drinken verschillen de starttijden.

Marbella 4Days Walking vindt plaats van 7 tot en met 10 oktober.
Meer informatie en inschrijven via www.marbella4dayswalking.com

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

empty classroom

Online school, werkt dat?

Begin dit jaar spraken we met zes moeders over hun ervaringen met Spaanse scholen. Hun kinderen zitten nu al een paar weken thuis. Hoe beleven

De microchip

In heel Spanje is de microchip verplicht voor honden, katten, fretten en paarden. De microchip is een kleine transponder die door middel van een naald

Tempranillo: de superdruif

Als u een Spaanse rode wijn drinkt, is er een grote kans dat u Tempranillo in het glas heeft. Tempranillo is van oudsher de belangrijkste

Editie 36 ligt weer klaar!

En opnieuw lag het magazine klaar voor de drukker en greep de overheid in, deze keer door de gemeentegrenzen op slot te doen. Na overleg

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)