Nu investeren in Spanje?

Het feit dat we nu minder reizen betekent niet dat we ook meteen niet meer dromen over de toekomst. Een (vakantie) woning in Spanje is een droom die je kunt verwezenlijken. Ik heb het afgelopen jaar veel vragen van mensen gehad die hun toekomst graag in het zonnige zuiden willen doorbrengen. Ze vragen zich af of dit de juiste tijd is om hun droom te verwezenlijken. Op diverse sites op internet wordt namelijk gezegd dat juist nú het moment is om een huis te kopen. Is dat zo?

De redenen die op die sites genoemd worden zijn deze:
Het geld is goedkoop.
Corona doet de prijzen flink zakken-
Kopen om te verhuren is een goed plan

Maar is dat zo? Kloppen die stellingen?

1.Het geld is goedkoop.
Geld lenen kan vandaag spotgoedkoop. Dat klopt. Maar dat is niet de reden om nu te kopen want het is geen ‘rocket science’ als ik je vertel dat het geld nog een lange tijd goedkoop zal zijn.

2.De vastgoedprijzen in Spanje zakken flink door corona
Dat de prijzen onder druk staan op sommige plaatsen in Spanje zal ik niet ontkennen. Maar dat de oorzaak bij corona ligt, klopt niet. En toch een beetje gek dat iedereen denkt dat de prijzen in Spanje gaan serieus gaan zakken en we tegelijkertijd zien dat de prijzen in Nederland door het dak gaan; Het is zo dat de prijzen in sommige dorpjes extra onder druk staan sinds de zomervakantie van 2019. Reden daarvoor is het toch weer te grote aanbod van nieuwbouwpanden op bepaalde plaatsen en het te snel stijgen van de prijs van de bestaande, verouderde villa’s en appartementen de laatste 3 jaar. Dus corona zorgt wel voor wat extra druk maar flink zakken is er echt niet bij.

  1. Kopen om te verhuren is een goed plan
    To rent or not to rent. De ‘million-dollar question’
    Wees realistisch over het huurrendement. Het jaarlijkse huurrendement is vandaag netto meestal tussen 1,5 en 2,5 procent. Gemiddeld 10 tot 12 weken verhuren, dat is wat je mag verwachten van een verhuurkantoor aan de Costa’s. Verhuur je zelf, ben je een krak met social media dan kan je wel meer dan 12 weken verhuren.

Dus waarom zou je dan nu moeten investeren?
Past het nu in jouw leven en je hebt er de centen voor? Go!
Zo niet, bereid je woondroom ondertussen goed voor.
Besteed zeker evenveel of nog meer aandacht aan de omgeving als aan het pand. Panden zijn er zat.
Gelukkig word je pas bij een omgeving waarin jij je goed voelt.

Marleen De Vijt
Mede-oprichter van Azull, vastgoedmakelaar gespecialiseerd in de verkoop van Spaans vastgoed in Zuidoost Spanje, Costa del Sol, Ibiza, Mallorca & Tenerife.

www.azull.info

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

Wandelen in groen Grazalema

Het landschap bij het dorpje Grazalema ziet eruit alsof een reus een enorm rotsblok heeft verkruimeld en uitgestrooid over de opvallend groene en boomrijke bergflanken.

Nederlandse meesters in Madrid

Het Prado museum in Madrid is een must see voor de kunstliefhebber. Je vindt er één van de grootste kunstcollecties ter wereld met topstukken van

kayak

Waterfun aan de Costa

De kust is gelukkig nooit ver weg hier in het zuiden van Spanje. Dat is een geruststellende gedachte in de hete zomermaanden wanneer het kwik

Geen hand voor ogen

Tijdens een hoorcollege in het 5e jaar van Diergeneeskunde kregen we een filmpje van een hond te zien. We zagen een Yorkshire terrier los in

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)