Nu investeren in Spanje?

Het feit dat we nu minder reizen betekent niet dat we ook meteen niet meer dromen over de toekomst. Een (vakantie) woning in Spanje is een droom die je kunt verwezenlijken. Ik heb het afgelopen jaar veel vragen van mensen gehad die hun toekomst graag in het zonnige zuiden willen doorbrengen. Ze vragen zich af of dit de juiste tijd is om hun droom te verwezenlijken. Op diverse sites op internet wordt namelijk gezegd dat juist nú het moment is om een huis te kopen. Is dat zo?

De redenen die op die sites genoemd worden zijn deze:
Het geld is goedkoop.
Corona doet de prijzen flink zakken-
Kopen om te verhuren is een goed plan

Maar is dat zo? Kloppen die stellingen?

1.Het geld is goedkoop.
Geld lenen kan vandaag spotgoedkoop. Dat klopt. Maar dat is niet de reden om nu te kopen want het is geen ‘rocket science’ als ik je vertel dat het geld nog een lange tijd goedkoop zal zijn.

2.De vastgoedprijzen in Spanje zakken flink door corona
Dat de prijzen onder druk staan op sommige plaatsen in Spanje zal ik niet ontkennen. Maar dat de oorzaak bij corona ligt, klopt niet. En toch een beetje gek dat iedereen denkt dat de prijzen in Spanje gaan serieus gaan zakken en we tegelijkertijd zien dat de prijzen in Nederland door het dak gaan; Het is zo dat de prijzen in sommige dorpjes extra onder druk staan sinds de zomervakantie van 2019. Reden daarvoor is het toch weer te grote aanbod van nieuwbouwpanden op bepaalde plaatsen en het te snel stijgen van de prijs van de bestaande, verouderde villa’s en appartementen de laatste 3 jaar. Dus corona zorgt wel voor wat extra druk maar flink zakken is er echt niet bij.

  1. Kopen om te verhuren is een goed plan
    To rent or not to rent. De ‘million-dollar question’
    Wees realistisch over het huurrendement. Het jaarlijkse huurrendement is vandaag netto meestal tussen 1,5 en 2,5 procent. Gemiddeld 10 tot 12 weken verhuren, dat is wat je mag verwachten van een verhuurkantoor aan de Costa’s. Verhuur je zelf, ben je een krak met social media dan kan je wel meer dan 12 weken verhuren.

Dus waarom zou je dan nu moeten investeren?
Past het nu in jouw leven en je hebt er de centen voor? Go!
Zo niet, bereid je woondroom ondertussen goed voor.
Besteed zeker evenveel of nog meer aandacht aan de omgeving als aan het pand. Panden zijn er zat.
Gelukkig word je pas bij een omgeving waarin jij je goed voelt.

Marleen De Vijt
Mede-oprichter van Azull, vastgoedmakelaar gespecialiseerd in de verkoop van Spaans vastgoed in Zuidoost Spanje, Costa del Sol, Ibiza, Mallorca & Tenerife.

www.azull.info

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

Nieuwjaarsschoonmaak

Kerst en Oud & Nieuw, ik heb er niet zo veel mee. Nooit gehad ook. Het zijn gewoon data op de kalender zeg ik altijd.

Zakendoen in Spanje

‘Ik ben deze week in Málaga, als je het goed vindt zien we elkaar om 09.00 uur bij de cafetaria tegenover de markt. Ik nodig

Extra hond

Uw hond heeft meer lichaamsdelen dan u waarschijnlijk had vermoed. Natuurlijk hebben ze een ruggengraat, nagels, tanden en ogen. Maar de lichaamsbouw van een hond

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)