Nieuwjaarsschoonmaak

Kerst en Oud & Nieuw, ik heb er niet zo veel mee. Nooit gehad ook. Het zijn gewoon data op de kalender zeg ik altijd. Maar elk jaar weer blijk ik die filosofie toch niet helemaal 100% vol te kunnen blijven houden. Het is natuurlijk niet voor niets dat er voor het vieren van kerst voor deze data in december is gekozen. Het is het feest van het licht en ik steek op de kortste dag toch altijd even een kaarsje aan.

En nieuwjaar, ach ja, het is helaas niet zo dat er op 1 januari ineens een geheel nieuwe en leukere versie van je leven begint. En toch hangt er die laatste dagen van december altijd een sfeer van urgentie in de lucht. Niet alleen omdat de supermarkt leeggekocht schijnt te moeten worden omdat er vooral voldoende eten in huis moet zijn. Ook omdat je ziet dat mensen nog van alles kopen, opknappen, opruimen en weggooien. Alsof het de laatste kans is om een nieuwe start te maken.

Die neigingen vertoon ik ook, dat supermarktverhaal niet, maar dat opruimen wel. Het nieuwe jaar weer fris en opgeruimd beginnen. De bureauladen worden uitgemest, administratiemappen doorgespit opdat oude papieren de kachel in kunnen, back ups op externe harde schijven gemaakt en de ramen gewassen zodat ik weer een heldere blik op de wereld kan werpen. Deze dingen doe ik ook gedurende het jaar wel maar op 30 en 31 december voelt het toch allemaal als een soort noodzaak.

Helaas kom ik er vandaag niet meer aan toe een berg tuinafval te verbranden, zou toch fijn geweest als ook daar alles opgeruimd was. Maar goed, met gevoel voor symboliek kan ik morgen de hoog oplaaiende vlammen ook zien als een vreugdevuur voor het komende jaar. Spetterend, warm en genieten met de opwinding van een kind zonder zorgen. Eigenlijk best goede wensen voor 2022.

Maria Kupers
Maria Kupers

Creative director van ESpecial Life Magazine en freelance communicatiespecialist

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

Nu investeren in Spanje?

Het feit dat we nu minder reizen betekent niet dat we ook meteen niet meer dromen over de toekomst. Een (vakantie) woning in Spanje is

Lekker eten met vrienden

Of je nu uit eten gaat met je partner, vrienden of familie, als chef-kok Javier Ponte voor je kookt heb je gegarandeerd een smakelijke maaltijd.

Rare beestjes

Dat er allerlei parasieten bestaan die op je huisdier kunnen gaan leven, dat weet hopelijk bijna iedereen. We hebben het dan voornamelijk over vlooien en

De parel in de schelp

De andere kant van de bekendste berg van Marbella Hare majestueuze La Concha, wie kent haar niét? Met haar bijna 1200 meter hoogte is ze

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)