Luxe op vakantie in andermans’ huis

Er zijn verschillende manieren om van je vakantiehuis te genieten. Je kunt het zien als een investering waar je geld mee verdient. Maar rendement hoeft niet altijd vertaald te worden in een geldbedrag. Een vakantie in een luxe woning op een prachtige plek elders ter wereld kun je ook als winst beschouwen. Alles hangt af van je levensfilosofie en je reislustigheid. Voor de liefhebbers van vakanties in stijl kunnen eigenaren van vakantiehuizen uit het duurdere segment via THIRDHOME in elkaars (tweede) huis op vakantie.

Tekst: Maria Kupers. Foto’s THIRDHOME.

Stel, je hebt een mooi huis gekocht om je vakanties door te brengen. De plek is zorgvuldig gekozen, je houdt van de cultuur en de omgeving en je weet zeker dat je er grote delen van het jaar door zult brengen. En de tijd dat je er niet bent verhuur je het en zo heb je mooi wat extra inkomsten. Dan kan het gebeuren dat je huis toch nog enkele weken per jaar leeg staat, omdat er geen vakantiegangers zijn of omdat je zelf om wat voor reden dan ook niet meer zo vaak komt.

Je kunt je huis leeg laten staan. Of je kunt er op een andere manier van profiteren. Ivo Haagen en Charo van Hulst werken voor THIRDHOME, een internetplatform waar je je huis kunt aanbieden aan andere leden van de THIRDHOME gemeenschap. “Het idee is heel simpel, je doet aan huizenruil, maar dan wel in het luxere segment. Op het platform staan huizen met een waarde tussen de 500.000 en enkele miljoenen euro’s” vertelt Ivo. “Om je een voorbeeld te geven: we hebben in Ronda een prachtige finca met paarden, personeelsverblijven en een groot stuk land, exclusieve appartementen in Puerto Banús, het centrum van Málaga en Sotogrande, diverse villa’s in de wijk Sierra Blanca en hutten op het vijfsterren jachthotel in de haven van Gibraltar.”

Vakantiehuizen overal ter wereld
Vanuit het hoofdkantoor van THIRDHOME in de Verenigde Staten worden de contacten met de leden op dat continent beheerd. Het kantoor in Estepona doet de rest van de wereld. Het team daar bestaat uit tien personen van diverse nationaliteiten die vrijwel alle talen spreken.

Charo is degene die de contacten met de Nederlandstalige leden onderhoudt. “Meestal komen mensen via andere leden bij ons. Ik voer een uitgebreid gesprek met hen, om te weten wat zij bieden en wat hun verwachtingen zijn. Kwaliteit staat bij ons voorop, we nemen dus ook niet elke locatie aan.

THIRDHOME heeft inmiddels 14.000 leden over de hele wereld. Ze kunnen kiezen uit een uitgebreid aanbod aan villa’s, jachten, hotels en kastelen op 1.700 bestemmingen. De overnachting wordt betaald met credits die je krijgt voor je eigen huis en voor elke keer dat er iemand is geweest. Daarnaast betaal je een fee van gemiddeld 100€ per nacht. Daarvoor zit je wel op locaties waar je normaal gemiddeld 1.000€ per nacht voor betaalt.

Maar het financiële deel is eigenlijk voor niemand het belangrijkst. Het idee om op vakantie te gaan op een speciale plek spreekt de meeste mensen veel meer aan” vertelt Ivo.

Avontuurlijke vakantie
En juist omdat die vakantie op een zeer speciale plek zo belangrijk is, zijn ondertussen de THIRDHOME Adventures opgericht. Reizigers die graag een exclusief avontuur willen maar geen zin hebben om dit zelf te regelen kunnen mee op de avontuurlijke reizen op een van de continenten. Een safari in Afrika met verblijf in een privé resort, een reis naar Patagonië of de culturele schatten van Japan ontdekken, het wordt allemaal tot in de puntjes geregeld. “Die reizen zijn heel snel uitverkocht en leden die er één gedaan hebben boeken er vaak hetzelfde jaar of het jaar erop nog één” aldus Ivo Haagen.

Off the beaten track
Zowel Ivo als Charo zijn beide ook fanatieke reizigers. “Vanwege persoonlijke omstandigheden en daarna natuurlijk Covid heb ik een paar jaar vrijwel geen vliegveld gezien. Dit jaar wil ik in ieder geval naar Indonesië, het land waar mijn roots liggen. En verder staan er nog zoveel landen op mijn lijstje! Omdat ik in contact ben met leden over de hele wereld hoor ik de meest mooie verhalen over hun land, als het aan mij lag zou ik maanden achter elkaar op stap zijn” vertelt Charo.

Ivo heeft net als Charo een voorkeur voor het ontdekken van de wat onbekendere aspecten van bestemmingen. “Ik ga graag van de gebaande paden, alle continenten en landen hebben hun eigen charme. Voor nu is het mijn droom de Route to Mandalay in Birma te doen, lijkt me fantastisch.”

Lezers van ESpecial Life krijgen extra credits als ze vóór 1 april 2022 hun vakantiehuis inschrijven bij THIRDHOME. Neem daarvoor contact op met Charo van Hulst.

www.thirdhome.com

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

Meemigreren

Als je ouders besluiten om een nieuw leven op te bouwen in Spanje heb je als kind geen keus: je moet mee. Hoe kijken kinderen

Andalusische tegelwijsheid

Wandelend door een dorp of stad kom je ze overal tegen: beschilderde tegels. Groot of klein, met de naam van een huis of met afbeeldingen

Azull zoekt makelaar

Azull is een vastgoedmakelaar, gespecialiseerd in de verkoop van Spaanse woningen aan Belgen en Nederlanders. Ons kantoor in Marbella zoekt een ervaren makelaar, een teamspeler

Roadtrip La Axarquía

De schitterende omgeving van Málaga leent zich goed voor het maken van boeiende trips met de auto. Van de talloze mogelijkheden die er zijn leek

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)