Echte liefde

“Wat een belachelijk plan!” zegt Marcos terwijl hij hoofdschuddend naar José Carlos kijkt. “Ik weet het, maar ik moet het doen! Monica moet weten hoeveel ik van haar houd!” Overtuigd van zijn idee beent hij weg. Hij was misschien een beetje te ver gegaan in de discussie en nu zit er maar een ding op. Hij zal Monica laten zien wat hij allemaal voor haar over heeft!

En zo gaat José Carlos midden in de nacht op pad. Twee emmers witte verf van elk vijf liter, een kwast en een hele berg touwen is alles wat hij nodig heeft voor deze liefdesverklaring. Op zijn brommertje rijdt hij naar de Torre de Los Guindos, een schoorsteen van de oude loodgieterij, die pal aan het strand van San Andrés ligt. De toren wordt al zeker 15 jaar niet meer gebruikt, sinds de gieterij in 1979 ophield te bestaan.

Het is pikkedonker, maar vol overtuiging beklimt José Carlos de 106 meter naar de top. Gelukkig heeft hij geen hoogtevrees en een beetje ervaring met klimmen. De touwen bindt hij vast aan het hoogste ijzer en om zijn middel. En dan begint hij aan de enorme klus. Met een hand laat hij zich beetje bij beetje naar beneden zakken, terwijl hij met de andere hand probeert de kwast te hanteren.

Ondanks deze nachtelijke escapade is José Carlos de volgende dag al vroeg wakker. Op de brommer rijdt hij naar Vistafranca, waar Monica woont. Zenuwachtig belt hij aan en vraagt haar alsjeblieft mee te komen: “Ik moet je iets belangrijks laten zien!” Monica twijfelt een beetje maar springt dan toch achterop. Het is maar een paar minuten rijden.

“Ogen dicht!” zegt José Carlos. Dat doet Monica en hij leidt haar naar de voet van de toren. “Ik tel tot drie! Eén, twee…. drie!” Monica doet haar ogen open en daar, op die immense toren, ziet ze in grote letters haar naam geschreven. “Omdat ik zoveel van je houd!” zegt José Carlos. “Ik wilde nog te quiero erbij verven, maar de verf was op!” Het zal Monica worst wezen. Na deze romantische daad weet ze het zeker: José Carlos is de man van haar leven.

En dat blijkt! Vijfentwintig jaar later wonen de twee nog altijd samen op Tenerife en ze hebben inmiddels drie kinderen. Twaalf jaar lang bleef de naam van Monica op de toren staan, totdat de gemeente besloot de verf te verwijderen. Maar elke Malagueño kent de toren als de Torre de Monica. En zo blijft haar naam toch voor altijd verbonden met deze schoorsteen.

Sander de Klomp is eigenaar van Hotel Casa de las Mercedes in het centrum van Málaga.

www.casadelasmercedes.com
www.ditismalaga.nl.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

Wandelen langs de heksenkloof

Sinds juli 2021 heeft Andalusië een derde Nationaal Park: de Sierra de las Nieves. In mijn tijd als eigenaresse van Hotel La Posada del Angel

De metamorfoses van Barcelona

Het begin van de Ramblas bij zee is momenteel bezaaid met hekken en provisorische borden die de hordes toeristen in goede banen moeten leiden. Even

Lustrum dus nieuwe winkel

Roger´s Linnerie in Torremolinos bestaat dit jaar alweer 5 jaar! Roger Weijerman en Kees Diks blijken een gat in de markt te hebben gevonden. Na

Zooitje

Ik hield altijd al van leuke oude spulletjes maar de hobby die ik had, is vrees ik nu omgeslagen in wat ze noemen ‘hoarderen’. Ook

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)