Smakelijke feesten in december

In de maand december worden in de hele provincie diverse feesten waar je van plaatselijke en streekgerechten kunt genieten. We zetten ze voor je op een rijtje.

Susanne Verboon

Kerst in de Corralones van Málaga
Tussen 14 en 20 december kan er in de Corralones van Málaga genoten worden van kerstsferen. De Corralones zijn gebouwen rondom een grote patio, met oorspronkelijk kleine woonruimtes, zonder keuken of toilet, omringd door balustrades. Vroeger leefden hier grote families die allemaal gebruik maakten van één waterkraan en een gezamenlijke keuken en toiletruimte. De corralon Santa Sofia is helemaal gerestaureerd en biedt nu woonruimte voor ouderen.

Tijdens de week voorafgaand aan de Kerst zijn er in onder andere de corralon Santa Sofia rondleidingen, muzikale optredens, proeverijen van de lokale gastronomie, kookworkshops en kunnen er door de vrouwen van de corralones zelfgemaakte kerstdecoraties worden gekocht. Kijk voor het programma tussen 14 en 20 december op de facebookpagina van de projectgroep: La Alacena del Corralon.

Gran Feria de Sabor a Málaga
Ieder jaar organiseert Sabor a Málaga een grote markt met alle lokale seizoensproducten, speciaal voor de Kerstperiode. Tijdens deze markt zijn er kook-shows door bekende chefkoks, proeverijen en workshops. Daarnaast staan er allemaal stands met lokale delicatessen zoals turrón, patés, kazen, wijnen, mantecados (kerstkoeken) en nog veel meer. Dit jaar vindt de Gran Feria de Sabor a Málaga plaats in de ‘puente’ van vijf tot en met negen december, tijdens het lange vakantieweekend van de día de la Constitución op 6 december. De markt is te bezoeken in El Paseo del Parque in Málaga en de toegang is gratis.

Fiesta de la Zanahoria Morá
1 december 2019
In het dorp Cuevas Bajas wordt iedere eerste zondag van december een gastronomisch feest gevierd, waarbij de paarse wortel: zanahoria mora, centraal staat. Tijdens dit feest zijn er proeverijen, workshops en activiteiten voor kinderen.

Ambachtsmarkt in de Valle del Genal
6-8 december
Tijdens deze dagen kan de bezoeker genieten van de lokale gastronomie en ambachtelijke producten. De markt vindt plaats in Benalauría.

Feest van de Chacina (gedroogde en gezouten worsten)
7-8 december
Benaoján viert ieder jaar in december het feest van de gedroogde en gezouten worsten. Ook kan men er genieten van andere lokale lekkernijen en een glaasje mosto (druivensap). Er zijn optredens en allerlei activiteiten.

Feest van de mosto en Chacina (druivensap en gedroogde en gezouten worsten)
15 december
In Colmenar staan op 15 december de mosto (en de lokale zoete wijn) en de varkensvlees producten centraal. Er is een landelijke markt, waar de bezoekers kunnen proeven van de lokale honing, zoetigheden, geitenkaas en het lokale brood.

Feest van de Migas (broodkruim)
22 december
Tijdens dit evenement kan de bezoeker gratis migas proeven. Migas zijn gebakken broodkruimels in de olijfolie met vaak stukjes worst zoals chorizo erin. Ook is er lokale wijn en andere lekkernijen te proeven.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

kayak

Waterfun aan de Costa

De kust is gelukkig nooit ver weg hier in het zuiden van Spanje. Dat is een geruststellende gedachte in de hete zomermaanden wanneer het kwik

Echte liefde

“Wat een belachelijk plan!” zegt Marcos terwijl hij hoofdschuddend naar José Carlos kijkt. “Ik weet het, maar ik moet het doen! Monica moet weten hoeveel

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)