Of toch maar laten doen?

Ik reken er op u de afgelopen edities heel wat bijgebracht te hebben over de valkuilen bij het (zelf) beleggen. En maakt u zicht geen zorgen, dat zal ik ook zeker blijven doen. Want wat is er nou mooier om op deze wijze u te informeren over de geschreven en ongeschreven regels op de beurs?

Toegang krijgen tot de beurs via een eigen (bank)rekening is tegenwoordig binnen 24 uur online geregeld en met alleen al de historische lage rente heeft u voldoende aanleiding om te zoeken naar behoud van uw vermogen. Maar u moet natuurlijk wel de spelregels kennen en, aangezien u als mens achter de knoppen zit, u zelf af en toe een spiegel voorhouden.

Reden genoeg om u weer te vermaken met een nieuw onderwerp, maar deze keer wil ik stilstaan bij de lezer die ondanks alle eerdere artikelen nog niet gestart is met het (zelf) beleggen. Want hoe interessant dat ook is, u heeft in Spanje natuurlijk ook andere dingen te doen.

Erg interessant allemaal, maar ik doe het niet (zelf)
Voor mensen die wel geïnteresseerd zijn in het beleggen via een plan, maar niet de verantwoordelijkheid willen hebben van de dagelijkse uitvoering, hebben de mogelijkheid hun vermogen te laten beleggen. U heeft ongetwijfeld wel eens gehoord van deze mogelijkheid en de aanbieders die u vervolgens een vinkje laten zetten bij een bepaald profielfonds met termen als gematigd of defensief.

Wat ik echter bedoel is het laten beleggen in uw opdracht, via uw eigen persoonlijke beleggingsplan waarin de doelstellingen en met name de risico-acceptatie zijn vastgelegd en waarmee elke beursdag geautomatiseerd uw posities worden gemanaged. In een eerdere column schreef ik over de belegger die op een dinsdagochtend met een kopje koffie een prachtig plan voor zijn beleggingen de komende jaren schreef, maar in de praktijk (met het reptielen- en zoogdierenbrein) toch rare sprongen maakt. U bent met mij eens dat computers u verslaan op het vlak van consequente uitvoering van de vooraf gedefinieerde acties met uw vermogen, zonder emotie.

Dat kan toch bij elke bank/vermogensbeheerder?
Ik sprak onlangs met een belegger die anno 2020 nog steeds constateerde dat zijn vermogensbeheerder volgens een statisch model belegde waarbij er 70% in aandelen wordt belegd. Dus ook al dalen de aandelenbeurzen hard, het (geaccordeerde) beleid is dat ondanks uw verlies in de portefeuille nog steeds dat percentage naar aandelen gaat, bijkopen dus?! Terwijl veel beleggers juist willen (en verwachten) dat er actief wordt ingegrepen en indien nodig juist uit aandelen wordt gestapt!

Ook al wilt u zelf niet veel tijd besteden aan beleggen, neem in ieder geval wel de tijd om u goed informeren over het beleid voor uw portefeuille. U bent van harte welkom voor een goed gesprek over de werking van actief beheer bij Laten Beleggen!

Taco te Gussinklo, relatiemanager van BinckBank in Spanje
taco.te.gussinklo@binckspanje.com / +34 952 924 011 / www.binckspanje.com

Deze informatie is afkomstig van BinckBank Spanje. De informatie is niet bedoeld als individueel beleggingsadvies of als een individuele aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Beleggen brengt risico’s met zich mee. Uw inleg kan minder waard worden.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

Verfrissende rosé

Zomer, vakantie, ontspanning, genieten, liefde – dé momenten voor een koel glas rosé! Een ‘vino rosado’ past bij uitstek bij het onbezorgde leven aan de

Zooitje

Ik hield altijd al van leuke oude spulletjes maar de hobby die ik had, is vrees ik nu omgeslagen in wat ze noemen ‘hoarderen’. Ook

Nalatenschap in Spanje

Je woont in Nederland of België en hebt keurig een testament bij je notaris laten opmaken. Maar hoe zit dat eigenlijk als jouw erfgenamen jouw

Geen hand voor ogen

Tijdens een hoorcollege in het 5e jaar van Diergeneeskunde kregen we een filmpje van een hond te zien. We zagen een Yorkshire terrier los in

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)