Magnetisch evenwicht

Sorana Filipescu
Therapeut biomagnetisme
biomagnetismo.com

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in alternatieve therapieën. Ze zijn op zoek naar een meer natuurlijke manier om hun lichaam te helpen beter te worden. De laatste tijd zie ik in mijn praktijk vaak mensen die problemen hebben met de spijsvertering: brandend maagzuur, gastritis of een verstoorde darmwerking. Geen vreemde verschijnselen als je bedenkt dat het leven vandaag de dag in een hoog tempo verloopt, we niet altijd even gezond eten en het stressniveau bij vrijwel iedereen tamelijk hoog is.

Deze omstandigheden zorgen ervoor dat het afweersysteem aangetast wordt en bacteriën vrij spel krijgen. De bacterie Helicobacter Pylori bijvoorbeeld gaat zich dan actief voortplanten en verstoort de gezondheid. De bacterie is bij meer dan de helft van de bevolking aanwezig, in het bovenste deel van het spijsverteringskanaal. Door middel van een biomagnetische behandeling kan de aanwezigheid van de Helicobacter Pylori worden aangetoond. Door de PH-waarden van het orgaan waarvan ze de werking verstoren te neutraliseren kan het lichaam zich weer herstellen en wordt de bacterie vanzelf geëlimineerd.

Hoe werkt dat?
Biomagnetisme is een alternatieve therapie die is ontwikkeld door de Mexicaanse arts Dr Isaac Goiz. Hij gaat ervan uit dat de PH-waarde van organen verstoord wordt door bijvoorbeeld bacteriën, gifstoffen of emotionele stress. Elke cel heeft namelijk zijn eigen evenwicht tussen protonen en elektronen. Als er sprake is van een ontsteking wordt dit evenwicht verstoord en kan de cel niet meer optimaal functioneren en dat is uiteindelijk van invloed op het orgaan en het hele lichaam. Door het gebruik van magneten op het lichaam wordt de PH-waarde van organen weer in evenwicht gebracht en krijgt het lichaam zijn vitale (herstel)kracht terug.

Tijdens een sessie biomagnetisme wordt het hele lichaam van top tot teen doorgemeten zodat afwijkende PH-waarden kunnen worden vastgesteld. Daarvoor gebruik ik een specifieke methode uit de kinesiologie: de spiertest. De te behandelen persoon ligt op de tafel en hoeft verder niets te doen. De hele methode is niet invasief en gericht op het oplossen van de oorzaak van de klachten, het gaat dus niet om symptoombestrijding.

Waarvoor en voor wie?
Biomagnetisme wordt gebruikt voor het behandelen van problemen die veroorzaakt worden door een onevenwichtige PH in de weefsels. Door het evenwicht te herstellen hebben ziektes en andere problemen geen kans meer. Ik pas deze therapie toe bij mensen die last hebben van bijvoorbeeld huidziektes, problemen hebben met de spijsvertering, migraine, allergieën of slapeloosheid. Bij het doormeten kunnen al afwijkingen in het PH evenwicht worden opgespoord voordat iemand last heeft van de symptomen. Biomagnetisme is voor iedereen geschkt maar wordt afgeraden voor mensen die chemotherapie ondergaan. Bij mensen met een pacemaker wordt de behandeling iets aangepast.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

feria de los pueblos

Het zonnige Fuengirola

Het zonnige Fuengirola ‘Un sol de ciudad’ is de tekst in het logo van Fuengirola. Het is inderdaad vrijwel altijd zonnig in de stad, waarvan

sander klomp

Beroemde inwoners

Het is eigenlijk een beetje zielig voor ons Nijmegenaren. In mijn geboortestad hangt aan een huis in de Grotestraat namelijk een herdenkingssteen. Het is het

Echte liefde

“Wat een belachelijk plan!” zegt Marcos terwijl hij hoofdschuddend naar José Carlos kijkt. “Ik weet het, maar ik moet het doen! Monica moet weten hoeveel

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)