Leren met Hugo

Hugo Investing, de enige gereguleerde broker in Andalusië, nodigde onlangs valutamarktexpert John J. Hardy uit voor een seminar met als onderwerp: ‘Zal de dollar binnenkort zijn wereldwijde dominantie verliezen? De drukbezochte bijeenkomst vond plaats bij Hugo’s in Marbella.

‘’Meer dan ooit zijn markten verwarrend, onvoorspelbaar en worden beheerst door het beleid van centrale banken. We bevinden ons in een lange periode van dynamiek op de rentecurve, gekenmerkt door kortetermijnrente die hoger is dan langetermijnrente – een indicatie die oproept tot waakzaamheid in het licht van een mogelijke recessie. Ondanks deze bezorgdheid heeft de S&P500 een opmerkelijke stijging van 23% laten zien sinds de dip in oktober 2022’’- aldus John J. Hardy.

Terugkomend op de grote vraag van het seminar, of de dollar binnenkort zijn werelddominantie zal verliezen of niet; Hardy legde uit dat de totale waarde van alle USD FX-swaps meer dan 80% van het totale wereldwijde BBP bedraagt, daarom zijn er gewoon te veel activa en schulden in dollars die in USD moeten worden afgehandeld.

John J. Hardy is hoofd FX Strategie bij Saxo Bank en is regelmatig te gast bij CNBC en BLOOMBERG.

De komende maanden staan er verschillende bijeenkomsten op de agenda bijvoorbeeld twee lezingen van de Arts Society en de gezellig borrel op 22 september.

https://hugoinvesting.com/events-and-seminars/

Wilt u ook onze uitnodigingen ontvangen? Stuur dan een email info@hugoinvesting.com


www.hugoinvesting.com

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)