Diamantjes op de beurs

Niet-Natuurlijke Diamanten, oftewel Lab-Grown Diamonds versus Echte Diamanten

Lab-grown diamanten zijn momenteel veel in het nieuws, en om een goede reden – hun markt is gegroeid van €1 miljard in 2016 tot €12 miljard in 2022! Vorig jaar bestond de helft van de verkochte diamanten uit lab-grown diamanten. Consumenten zijn vooral geïnteresseerd hierin omdat deze diamanten niet alleen vriendelijker zijn voor het milieu, maar ook veel goedkoper kunnen zijn dan natuurlijke diamanten. En wij mensen zien het verschil niet…

Een groot voordeel van in het laboratorium gekweekte diamanten is het verschil in kwaliteit die ze verliezen tijdens de productie. Natuurlijke diamanten kunnen een verlies van 98% hebben tijdens het delven, terwijl in laboratoria gekweekte diamanten slechts een minimaal verlies van 2% hebben. In de afgelopen jaren is het proces aanzienlijk verbeterd, met als resultaat dat een lab-grown diamant in slechts één maand kan worden gemaakt!

Maar ondanks hun toenemende populariteit, hebben zowel lab-gegroeide als natuurlijke diamanten de afgelopen jaren een waardedaling gezien. Dit is grotendeels te wijten aan de toenemende efficiëntie van de productie van lab-gegroeide diamanten, waardoor ze nu betaalbaarder zijn dan ooit tevoren. Sterker nog, lab-gegroeide diamanten vormen momenteel het snelst groeiende segment in de luxegoederenindustrie, met een opmerkelijke groei van 38% in slechts één jaar.

Hoe kunnen wij, als investeerders, proberen te profiteren van deze groei? Zoals bij elke investering is het belangrijk om voorzichtig te zijn. De grootste speler, Stone Lab Grown Diamonds, is niet op de beurs, dus moeten beleggers vaak kijken naar kleinere opties, zoals Signet Jewelers op de New York Stock Exchange. Signet Jewelers is marktleider in de verkoop van sieraden. Het bedrijf heeft zijn eigen huismerk van geslepen stenen toegevoegd. Signet wordt verhandeld op ongeveer $100 en met een verwachte winst per aandeel van $10 in 2024 heeft het een P.E. van 10. Adamas One Corp, een kleinere speler op de markt maar wel een bedrijf dat pure lab-gegroeide diamanten produceert, heeft een zeer interessante video op hun website staan over hoe het proces werkt; neem gerust een kijkje. Het bedrijf maakt nog steeds geen winst, dus voorzichtigheid is geboden.
Concluderend; de industrie van lab-grown diamanten is een snelgroeiende sector. Maar net als elke andere sector zijn er ook risico’s aan verbonden. Wie nieuwsgierig is naar dit investeringspotentieel of naar andere kansen, nodig ik uit om Hugo’s in Marbella te bezoeken.

Trade Saf€

PS. Meer leren over beleggen in Diamanten op de beurs? Bekijk de video hierover op Hugo’s Nederlandstalige YouTube kanaal youtube.com/hugoinvestingspanjeportugal

Picture of Kaspar Huijsman
Kaspar Huijsman

Founder en director van Hugo Investing (voormalig BinckBank Spanje & Portugal) en is zelf ook gepassioneerd belegger.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)