‘Na de zoveelste rit van godsdienstige razernij blijf ik achter tussen woede en verslagenheid’

‘De voedingsbodem van religieus terrorisme is het geloof zelf’, vindt Jean-Marie Dedecker.

In KNACK.BE zondag 27 augustus las ik onderstaand opiniestuk van Jean Marie Dedecker.

Na de zoveelste rit van godsdienstige razernij op plaatsen waar een frivole sfeer hangt van levensvreugde en onsterfelijkheid, van Nice tot Berlijn, van Manchester tot Barcelona, blijf ik vertwijfeld achter tussen woede en verslagenheid, tussen onmacht en wraaklust.

Na gewenning komt gelatenheid en berusting, en uiteindelijk fatalisme. Aan de commentaren van onze leiders te horen zijn we het eerste stadium al voorbij en loert het tweede om de hoek.

Guilty white people houden weerom, als huilmutsen aan de deugtafel van een of ander praatprogramma, het zoveelste debat over integratie, verbinding, stigmatisering of kansarmoede. Hun blinde focus op uitsluiting en discriminatie zet moslims eerder aan tot zelfbeklag dan tot een gewetensonderzoek.

Mensen verbinden is best nodig, maar dan ook letterlijk, met al die steek- en snijwonden door dolgedraaide, gehersenspoelde en tot de haarvaatjes gestoorde religekken.

Wil je volledig stuk lezen klik dan op de volgende link :

http://www.knack.be/nieuws/belgie/na-de-zoveelste-rit-van-godsdienstige-razernij-blijf-ik-achter-tussen-woede-en-verslagenheid/article-opinion-892321.html?utm_source=Newsletter-27/08/2017&utm_medium=Email&utm_campaign=Newsletter-RNBAVUKN&&M_BT=17354894980449

Jean-Marie Louis Dedecker[5] (Nieuwpoort, 13 juni 1952) is een Belgisch politicus uit Middelkerke. Van 1999 tot 2006 was hij lid van de VLD. Nadat hij uit die partij werd gezet klopte hij vergeefs aan bij de N-VA. Begin 2007 richtte hij Lijst Dedecker op, waarvan hij op enkele jaren na steeds het voorzitterschap heeft behouden.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.