Winkelcentrum Plaza Mayor bouwt aan outlet

winkelcentrum plaza mayor
winkelcentrum plaza mayor

Je ziet het liggen wanneer je vanuit Marbella naar het vliegveld van Málaga rijdt. Een complex van niet al te hoge gebouwen in verschillende kleuren met een enorme parkeerplaats ervoor. Tussen Torremolinos en Málaga ligt winkelcentrum Plaza Mayor. Dit is zowel van buiten als van binnen opgetrokken in Andalusische stijl. Gezellige pleinen en als straatjes ingerichte gangen zorgen ervoor dat je je in een dorpje waant.  

Winkelcentrum Plaza Mayor

is al jaren een drukbezocht winkelcentrum. Als de net gestarte bouwwerkzaamheden klaar zijn, moeten er nog meer mensen op afkomen. Het complex wordt aan de oostkant uitgebreid. Onder de rook van vliegveld Málaga komt een grote factory outlet. Dat is een concentratie winkels waar fabrikanten en handelaren partijen merkkleding tegen hoge korting verkopen aan consumenten. In het Designer Outlet Center in winkelcentrum Plaza Mayor komen honderd merkwinkels. De outlet van winkelcentrum Plaza Mayor krijgt een oppervlakte van 85.198 vierkante meter. Het centrum ervan zal een ovaalvormig plein zijn. Hier omheen komen de winkels te liggen.

Naast de bouw van de outlet, worden andere werkzaamheden uitgevoerd. Bestaande gebouwen worden aangepast om meer ruimte te maken voor winkels en horeca. Hiertoe worden volgend jaar zes van de twintig bioscoopzalen van Yelmo Cine gesloopt. Daarnaast krijgt het plein Azahar een make over. Dit ligt direct achter de ingang bij het Cercanías treinstation. Op deze plek wordt dan 1.532 vierkante meter aan ruimte gewonnen. Deze ruimte wordt toegevoegd aan Plaza Mayor Shopping. Dat is het gedeelte van het winkelcentrum in het gebouw naast de N340 ter hoogte van Guadalmar. De winkels aan het plein Azahar krijgen een nieuwe indeling, zodat elk filiaal aan vloeroppervlak wint.

Door de sloop van de bioscoopzalen wordt ruimte gewonnen. Deze wordt ingericht als een ‘gourmet-zone’ voor acht verschillende bars en restaurants. Plaza Mayor gaat zo met zijn tijd mee. Volgens directeur Rafael Perea is het doel ‘het veranderen van Plaza Mayor in een commercieel referentiepunt op het gebied van winkelen in Málaga. Het winkelcentrum trekt niet alleen lokale bewoners aan, maar is jaarlijks ook de verplichte stop voor honderdduizenden toeristen’.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.