websites, sociale media & digitale magazines

website, sociale media & digitale magazines

Maar waarom zou je een digitaal magazine maken? Je hebt toch al een website en je bent toch al actief op sociale media? De meerwaarde schuilt vooral in de periodiciteit: een magazine geeft je de ingang om regelmatig en op een indringende manier bij je doelgroep binnen te komen. Een e-mailnieuwsbrief doet dat ook, maar is een veel minder rijk medium: wel geschikt om te attenderen (op nieuwe content, op een website of een nieuwe editie van een magazine), minder om te inspireren. Een magazine is daarbij ideaal om onderwerpen op de agenda te plaatsen: seizoensaanbiedingen, productintroducties, belangrijke veranderingen.

Gebaseerd op blogs van Herman van Oorchot en Anke Blummershop.

De vorm van een digitaal magazine is lineair (doorbladerbaar) met de mogelijkheid om via inhoudsopgave, links en andere navigatie te bladeren zoals je wilt, maar het is ook eindig. Een website heb je nooit uit, een nummer van een digitaal magazine wel. Het is ook geknipt voor de tablet, een lean back medium, ideaal om op een zelfgekozen moment en plek te lezen. Websites zijn er meer voor het actieve, lean forward-werk; archief, nieuws, naslaginformatie, interacties en transacties. Sociale media tenslotte zijn vooral geschikt voor het vergroten van het bereik (door het netwerkeffect) en interactie, vooral ook op locatie via mobiele devices.

Die drie online mediavormen staan niet op zichzelf, ze versterken elkaar wanneer er soepel onderling wordt verwezen. Om een paar mogelijkheden te noemen: op sociale media verwijs je naar artikelen op je website en in het magazine; vanuit een artikel in het magazine stuur je lezers naar de shop op je website, de artikelen uit het magazine archiveer je op de website en kunnen weer worden gedeeld op via sociale media.

Meerwerk & meerwaarde

De extra investering die een digitaal magazine met zich meebrengt, zal moeten worden gecompenseerd door de meerwaarde die het – naast de hierboven beschreven kracht van een periodiek – biedt. Daarbij hebben digitale magazines, ten opzichte van de papieren oervorm, flink wat extra’s. Zo kun je relatief eenvoudig edities op maat maken om specifieke doelgroepen te bedienen of om de effectiviteit van varianten te testen.

Directe communicatie en interactie met je lezers en de meetbaarheid van lezersgedrag zijn hierbij belangrijke factoren. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid voor lezers om het blad of artikelen eruit makkelijk te delen met hun sociale netwerk en zo kunnen bijdragen aan de marketing van de titel of het merk. Via prijsvragen, waarin lezers uitgenodigd worden om bijvoorbeeld met eigen foto’s en video’s een verhaal uit het blad te illustreren en hun netwerk te vragen op hen te stemmen, verzamel je nieuwe mailadressen. Je kunt adverteerders de mogelijkheid bieden om via branded content op ieder moment vernieuwde en actuele input te geven. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Kies je wapens

Of je kiest voor een digitaal magazine. In wat voor vorm hangt af van je budget en je doelstellingen. Het is alles bij elkaar een behoorlijke puzzel en experimenteren is onvermijdelijk, maar het is de moeite waard. Bovendien staat er te veel op het spel om dit experiment te negeren.

Ook wij wagen een voorspelling: over vijf jaar leiden tijdschriften nog steeds een bloeiend bestaan. Misschien niet meer op die schaal zoals wij die nu kennen, maar ook in de toekomst blijft het magazine een onmisbare pijler in de uitgekiende mix van publicatievormen die samen het merk maken. Steeds vaker digitaal, maar soms nog gewoon op papier. Er zullen mensen blijven die behoefte hebben aan het tactiele en de stilte van een papieren tijdschrift, aan de verdieping en het ongestoord en zonder ruis consumeren van informatie. Wordt het niet hoog tijd voor een einde aan het angstvallig denken in mediahokjes?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.