Vanessa Van Camp Belgian Business & Community Club Espana

BBCCE
BBCCE

Belgian Business & Community Club España

vanessa Yasmine

Luc Deals is groot voorstander van meer samenwerking tussen Belgen en Nederlanders. Hij gaat op zoek naar de verschillen en overeenkomsten tussen beide nationaliteiten en spreekt deze maand met Vanessa Van Camp van de Belgian Business & Community Club España.

 

Luc: Ik heb je leren kennen als een duizendpoot: moeder, drukke zakenvrouw en bovendien de stuwende kracht achter de Belgische Business en Community Club España. Waar haal je de magische kracht om dat allemaal rustig te blijven combineren?

Vanessa: Ik heb een prachtige dochter, ik zorg voor mijn moeder, ben gepassioneerd door het vastgoed en gemakkelijk overtuigd om aan positieve projecten mee te werken. Al dat schoons in het leven geeft mij veel energie om dat allemaal met plezier en hartstocht te doen. Dat lukt af en toe wel maar niet altijd. Ik ben als kind met mijn ouders naar Spanje op vakantie gekomen, inmiddels meer dan 33 jaar geleden. Ik ben later naar hier verhuisd en woon nu in San Pedro de Alcàntara. Toen ik hier aankwam was er een kerkje en een rijstveld, vandaag is enkel het kerkje nog hetzelfde, de rest is onherkenbaar veranderd. Ik heb mijn masteropleiding gedaan.  Zowel in Spanje als in België hebben wij een erkend API-licentie in de makelaardij en alle jaren besteed ik veel tijd aan vorming en bijscholing. Ik vind communicatie met de mensen zeer belangrijk. Zo heb ik met mijn dochter Chinese lessen gevolgd.

Luc: Jij bent ook voorzitter van de BBCCE, wat is die club?

Vanessa: Onze naam: “De Belgian Business & Community Club España” vat eigenlijk goed samen wie en wat we zijn. We zijn een Belgische Club voor zakenmensen maar ook een Community club voor Belgen op zoek naar sociale contacten. Wij zijn een aanspreekpunt voor Belgen met vragen, zowel vragen uit de juridische of fiscale hoek als vragen over persoonlijke of sociale aspecten van leven in Spanje. Vandaar het laatste woord in onze titel España. Tenslotte wonen of verblijven we veel in Spanje en willen vrienden zoeken of hobby’s delen of uitstapjes maken, integreren in de Spaanse cultuur, allemaal punten waar onze club een platform voor wil zijn.

Wij lossen de vragen niet zelf of, we willen mensen met elkaar in contact brengen om antwoorden en oplossingen bij elkaar te vinden.

Luc: Wie kan lid worden van de BBCCE?

Vanessa: Bij onze leden maken we een onderscheid tussen sympathisanten en actieve leden of members.

Sympathisanten betalen 150€ per jaar en kunnen deelnemen aan de activiteiten maar participeren niet in het beleid van de BBCCE, hebben geen stemrecht op de vergaderingen. Het zijn onze sympathieke passieve deelgenoten aan onze activiteiten. Ze mogen uiteraard hun professionele activiteiten voorstellen en genieten ook van de commerciële voordelen van BBCCE-contracten.

De andere categorie zijn de actieve leden of members, betalen 480€ per jaar en hebben stemrecht, delen in het beleid van BBCCE, genieten ook van commerciële kortingen maar bovendien krijgen ze extra voordelen bij activiteiten. De actieve leden of members kunnen deelnemen aan bepaalde zakelijke bijeenkomsten.

We hebben ongeveer 100 ingeschreven sympathisanten en actieve leden maar we hebben ook zeer veel volgers. Een groot deel van de ingeschreven sympathisanten en actieve leden is ook professioneel actief aan de Costa del Sol.

 

Wij zijn een open club en bij de meeste activiteiten hebben wij een open deur. Iedereen is welkom, ingeschreven of niet. Toetreden tot onze club is zeer gemakkelijk, wij staan open voor iedereen die onze talen spreekt, zowel Vlamingen als Franstaligen. Als je duidelijk iets waardevols met België te maken hebt ben je welkom in onze club.  De members of actieve leden worden verondersteld ook zelf een toegevoegde waarde te leveren aan de club.

We organiseren culturele activiteiten met open deur, gesloten zakelijke bijeenkomsten op vraag van leden en bedrijven en we organiseren jaarlijks een groot happening. Dit jaar op 22 en 23 juli hebben we ons witte feest Pure Benelux waarbij we zowel Belgische als Nederlandse bedrijven en zelfstandigen de kans willen bieden om op een unieke locatie en in een ontspannen en feestelijke sfeer te netwerken met alle gasten. De toegang is gratis en staat open voor iedereen aanwezig aan de Costa del Sol.

bbcce1

Luc: Met ESpecial life willen wij Nederlandstaligen beter connecteren. In het landschap zie ik de BBCCE, de MDBC, de Ellas, Vlamingen in de wereld, allemaal aparte verenigingen. Hoe sta jij hiertegenover?

Vanessa: We hebben als club al verschillende keren samen gezeten met andere clubs en dat vind ik fantastisch. Zo zijn er activiteiten geweest samen met Ellas, de actieve Nederlandstalige zakenvrouwen, maar voor Ellas mochten enkel professioneel actieve vrouwen deelnemen en dat heeft geïnteresseerde leden van BBCCE uitgesloten en dat was niet zo leuk. Nu is er een evenement met Costa Women gepland waarbij opnieuw de contacten met andere verenigingen gelegd worden. Het evenement is Engelstalig omdat Costa women internationaal is. Ik vind dat zeer boeiend en constructief. Maar we zien ook dat er cultuurverschillen bestaan zelfs tussen Nederlanders en Belgen. Dit verklaart waarom die verschillende verenigingen bestaan maar ik ben uitgesproken voorstander om activiteiten met andere verenigingen te delen.

Luc: Welke communicatiekanalen bestaan er om Belgen tot bij de BBCCE te krijgen?

Vanessa: Vandaag gebeurt de introductie van de club op een zeer persoonlijke wijze. We hebben een website, een facebookpagina maar de persoonlijke contacten zijn vandaag het belangrijkste kanaal om de club te promoten bij de Belgen.

We hebben ons groot netwerkevenement dit jaar op 22 en 23 juli, het witte feest Pure Benelux. Tijdens dat evenement bieden wij een unieke kans om te netwerken. Zowel Belgen als Nederlanders, als Luxemburgers kunnen met bezoekers communiceren via verschillende formules; Visuals, standen, spreekbeurten, presentaties, bier en andere degustaties. Er is een galadiner (betalend) op zaterdag, live music. Op zondag starten we met Belgische ontbijtkoeken. We combineren het zakelijke met het feestelijke. De bezoekers kunnen kennismaken met bedrijven, producten en dienstverleners uit de Benelux hier aan de Costa del Sol actief.

Pure Benelux vindt plaats in CasaClub in San Pedro, de entree is gratis en we verwachten zeer veel bezoekers. De leden van CasaClub zullen vrienden meebrengen. De leden van de BBCCE zullen vrienden meebrengen, zo ook de leden en vrienden van de Lions club. Wij hopen op vele leden en vrienden van Ellas, de Marbella Dutch Business Club, Vlamingen in de wereld en hun vrienden en vele lezers en hun vrienden van de Kosta en ESpecial life magazine.

 

Plezier gaan we zeker maken, lekker eten en drinken ook, en we werken hard om het professioneel ook heel interessant te maken.

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.