Uw auto, onze zorg

ESpecial life in gesprek met Tim Bakker van Comfort Car Care

tekst en foto’s : Else Beekman

De passie voor zijn bedrijf klinkt door in elke zin die hij erover zegt. Tim Bakker is oprichter en eigenaar van een vijfsterrenhotel voor luxe auto’s bij het vliegveld van Málaga. In het ruime kantoor van Comfort Car Care, waar de regelmatig overvliegende toestellen ons op zijn potentiële cliëntèle wijzen, spreken we over het bedrijf dat hij zeven jaar geleden oprichtte. De geboren Amsterdammer groeide op in het zuiden van Nederland en keerde na zijn studie weer terug naar de stad om er in de voetsporen van zijn vader te treden en een drukkerij te beginnen. Zijn visie en capaciteit om groot te denken leidde ertoe dat hij pionierde met een van de eerste digitale drukkerijen in Nederland. Na een paar jaar wilde Tim ‘gewoon wat anders’ en in 2002 was de stap naar Spanje een feit.

Tim: ‘Mijn zus woont hier al 26 jaar en ik kom hier al vanaf dat ik een jaar ben, altijd in Torremolinos, dus Spanje was een logische stap’. In 2004 begon hij naast de verhuur van een aantal appartementen zijn eerste bedrijf in het land. Bij Comfort Marine werden en worden nog steeds middelgrote en grote schepen onderhouden en verkocht. Bij dat onderhoud gebruikte Tim vanaf het begin de producten van Swissvax. Tim: ‘Dat is een grote lijn van onderhoudsproducten voor boten en auto’s. Toen door de crisis de botenmarkt een beetje stil kwam te liggen, zijn we ons ook op auto’s gaan richten’. Comfort Car Care was een feit. De tekst ‘uw auto, onze zorg’ waarmee de website opent, vat goed samen wat je kunt verwachten. Het bedrijf is gespecialiseerd in de opslag, parking (korte en lange termijn), verkoop, reiniging, detailing van luxe auto’s en reguliere onderhoudswerkzaamheden. Wil je je auto van of naar Nederland of een ander land laten vervoeren, dan kan dat ook. Comfort Car Care regelt daarnaast ITV-keuringen en maakt oldtimers klaar voor concoursen.

Swissvax en Modesta Glass Coating

Tim: ‘Ik wilde iets doen waarmee ik elke maand kan factureren en kwam op het idee om de lijn van Swissvax ook voor auto’s aan te gaan bieden. In het begin huurde ik een kleine parking en inmiddels hebben we drieduizend vierkante meter.’ Naast Swissvax is Comfort Car Care nu ook exclusief distributeur van Modesta Glass Coatings in Spanje. Tim: ‘Dit biedt een hele mooie, duurzame bescherming van je auto. Het is eigenlijk een extra laklaag. Niet veel mensen weten namelijk dat een nieuwe auto eigenlijk nul bescherming geniet. Vanaf het moment dat deze uit de fabriek komt, heeft alles invloed op de lak. Van zure regen, hars van bomen, uitwerpselen van vogels, zoute zeelucht tot zand. Hiertegen kun je je auto bij ons op twee manieren beschermen: Met een waxlaag of met een glass coating. Wax is prima, maar van korte duur. Is de was van topkwaliteit dan houdt de laag vier tot vijf maanden. Een Glass coating daarentegen zit minimaal drie jaar op je auto. Dat is een stuk duurder, maar wanneer je voor 2,5 a 3 ton een auto koopt, zou je eigenlijk niet moeten besparen op een behandeling van rond de 1.000 euro (vanaf prijs) waardoor je wagen langer goed blijft en zijn waarde behoudt.’

In- en verkoop

Wie zijn wagen uit het hogere segment in Zuid-Spanje wil verkopen, kan eveneens bij Comfort Car Care terecht. ‘Soms koop ik ook auto’s in om ze te verkopen. Ik behandel ze dan eerst met Modesta zodat ze er vaak weer als nieuw uitzien. Dat scheelt altijd aanzienlijk in de prijs die er uiteindelijk voor wordt betaald. Ook heb ik afspraken met diverse handelaren en groot-autobedrijven. Wij behandelen de auto’s die zij net binnen hebben gekregen voordat ze de showroom ingaan. De dealer betaalt ons zodra de auto wordt verkocht. Een door ons behandelde auto wordt veel sneller en voor een veel betere prijs verkocht.’ Parking Bij Comfort Car Care staan auto’s altijd veilig binnen. ‘We hebben plek voor tweehonderd auto’s en hebben bijvoorbeeld geen last wanneer het weer eens zo hard regent dat de hele boel hier in de omgeving overstroomt. Wie de auto bij ons parkeert, kan rekenen op een VIP-service en rijdt voor vertrek gewoon door naar de vertrekhal. Sinds de ophef van de drop-off zone wachten wij ze daar op in de Express Parking. Dus geen gedoe met eerst nog een transferbusje. Op verzoek halen we mensen ook wel eens bij hun huis op en brengen ze naar de luchthaven of andersom, een luxe ‘taxi-service’ eigenlijk. Wanneer iemand aankomt op Málaga, krijgen we een belletje en zorgen we ervoor dat zodra ze de luchthaven uitwandelen wij in de Express Parking met hun auto staan te wachten’. Comfort Car Care heeft vooral Nederlanders, Belgen, Noren en wat Engelsen, Duitsers en Fransen als klanten.

Tim’s favoriete plekken in Spanje

Tim is feitelijk altijd aan het werk. Zijn mobiel staat nooit uit, want alle aankomsten en vertrekken op de luchthaven lopen via hem. ‘De drukste maanden in dit verband zijn juni, juli en september, kerstmis, de herfstvakantie en de meivakantie. Ik heb het eigenlijk geen week rustig. Alles is altijd vol.’ Ter illustratie toont Tim een paar weken van zijn rooster, dat opvallend weinig lege ruimtes toont. Als hij wel tijd heeft om uit te gaan, is hij vaak te vinden in de buurt van de haven van Benalmádena. ‘Ik ga vaak naar Kume (voorheen Maracas). Dit werd pas helemaal verbouwd. De voorkant is restaurant met loungezitjes en achterin is een discotheek.’ Verder weg in Marbella bezoekt Tim Nikki Beach, Ocean Club, South Beach en het nieuwe Velvet in Nueva Andalucía of Mosh dat daar vlakbij zit en de To Dally Club. Als hij helemaal los van zijn werk wil zijn, gaat hij weg van de kust naar Tarifa of Granada, ‘anders kom ik overal mensen tegen’. ‘Ook het strand van Santi Petri aan de Costa de la Luz vind ik heel leuk. In Málaga kom ik niet heel vaak, terwijl dat wel heel gezellig is geworden na de grote omschakeling van de afgelopen vijf à zes jaar. Tim kijkt dan ook professioneel rond, want regelmatig maakt Comfort Car Care een programma voor klanten die korte tijd aan de kust verblijven. ‘Dan bedenken we waar ze ontbijten of dineren en regelen we boodschappen voor in hun huis.’

Meer informatie: www.comfortcarcare.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.