Record pizza in Fuengirola

Pizza voor het goede doel
Record pizza voor het goede doel

Een Italiaanse pizzabakker in Fuengirola heeft een plek verdiend in het Guinnes Book of Records. Hij bakte de langste pizza ter wereld. Het was wel een beetje een rare pizza, want in plaats van tomaat en kaas was deze bedekt met chocoladepasta. En in plaats van rond, was hij heel lang en smal en nam een hele straat in beslag.

Goed doel

Antonio Pucci nam het initiatief om de pizza te bakken en te verkopen voor het goede doel. Het geld is bestemd voor AVOI, de vereniging van vrijwilligers voor kinderen met kanker. Pucci werd gesponsord door onder meer Pizzería Antonio Pucci, Nutella Italië, AVOI, AKI, La Contadina en Molino Iaquone.

Zoete pizza

De langste zoete pizza ter wereld werd gemaakt van 210 kilo chocoladehazelnootpasta en 350 kilo pizzadeeg. Om dit deeg te bereiden waren zeven personen nodig. Zij werkten zich op 16 juni een lange dag in het zweet van 5 uur ’s ochtends tot half 1 diezelfde nacht. Om het evenement wat extra sjeu te geven voor belangstellenden en passanten was de acrobaat Antonio Martos benaderd. Hij is wereldkampioen pizzadeeg-gooien. Het optreden van Martos werd vergezeld door zes dansers van dansschool Manuela Veronese.

Donatie

Pucci ontdekte dat nog niemand het wereldrecord zoete pizza had gevestigd. Het staande record was een chocolade sandwich van 126 meter. De pizzabakker besloot hier flink overheen te gaan om belangstellenden een pizza voor te schotelen van uiteindelijk 140,8 meter. Het baksel werd uitgestald in het centrum van Fuengirola in de Calle de Marbella en uiteindelijk in circa 3.000 porties gesneden. Wie zin had in een lekker stukje chocoladepizza kon een vrijwillige donatie doen aan AVOI om vervolgens de tanden in een slice te zetten.

Voor Pucci is het niet de eerste vermelding in het Guinnes Book of Records. In 2014 vestigde hij al een record met de grootste salade Caprese die ooit is gemaakt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.