Publiekstrekker Pagani Huary op eerste Salon Spain Ascari Ronda

De eerste Salon Spain op Ascari circuit is een feit

Zaterdag 28 en zondag 29 mei 2016 was op het gerenomeerde Ascari racecircuit in Ronda, Spanje, een mix aan luxe auto’s te zien. De publiekstrekker was de Pagani Huary die 1,9 miljoen Euro (exclusief belasting). In de Huary zit een Mercedes-AMG V12 Bi-Turbo M158, 5980 cc motor die maakt dat de auto een vermogen heeft van 700 pk!! De auto kan een topsnelheid bereiken van 370 km per uur. De stoelen worden op maat gemaakt voor de eigenaar (echt waar, er wordt een mail van je lichaam gemaakt). De remmen zijn keramisch en de auto is in 3,2 seconden op een snelheid van 100 kilometer per uur. De Pagani Huayra is een sportauto van de Italiaanse automobielconstructeur Pagani. Het is de tweede auto van het merk, de opvolger van de Pagani Zonda. De genen van de Zonda zijn nog duidelijk zichtbaar. Zo is de kenmerkende uitlaat aanwezig en doet het silhouet denken aan de Zonda. Anders dan de Zonda heeft de Huayra geen opvallende spoiler achterop. De spoiler bij de Huayra zit verborgen in de achterkant en komt omhoog bij een bepaalde snelheid om voor meer downforce te zorgen, hij wordt ook gebruikt als luchtrem. De Huayra heeft in seizoen 19 van Top Gear de snelste rondetijd gemaakt met de Ariel Atomaat V8 500; 1.3 seconde. Hiermee is dat dus de snelst gereden legale straatauto van het Top Gear programma/test onderdeel.

Uiteraard waren er meer prachtige auto’s te zien die allemaal wachtten op een nieuwe eigenaar. Ter plaatste kon men de aangekochte auto direct overschrijven van eigenaar. Helaas was het de eerste dag van dit event, dat voortaan ieder jaar zal plaatsvinden, een natte start omdat er vanaf 15.00 uur de nodige regen viel. Zondag was het echter mooi weer waardoor de auto’s ook allemaal weer buiten gezet konden worden.

We laten er graag een paar zien. Gedurende de dag was het voor de bezoekers, die allemaal een kaartje hadden gekocht, tussen 10.00 en 18.00 uur ‘ hotlaps’ mogelijk als passagier, kon je als passagier mee met een ‘drifting’ en was het verder genieten van de diverse auto’s. Op zaterdag kwam de burgemeester van Ronda, mevrouw Teresa Valdenebro kijken en werd uiteraard ook door de pers geïnterviewd. De professionele autocoureur Álvaro Fontes, ambassadeur van het event was aanwezig even Salvador Tineo, Alba Cano, Borja García en Ashraff Dewal, allen ook professionele coureurs. We kijken uit naar de volgende editie in 2017.