Plaatpresentatie Canciones para Brenan II

Danielle de Picciotto
Danielle de Picciotto

Plaatpresentatie Canciones para Brenan II

De plaat ‘Canciones para Brenan II’ is vandaag uitgekomen en zal vandaag (1 december 2016) om 18.30 zal deze worden gepresenteerd in het museum Casa Gerald Brenan. De deelnemers van deze muzikale productie vertellen over hun ervaring in een muziekforum in het Casa Gerald Brenan.

Het tweede deel van de plaat ‘Canciones para Brenan’, een album waarin verschillende Spaanse en buitenlandse groepen muziek aan gedichten van de Britse schrijver hebben toegevoegd, is uitgekomen met een internationale vocatie. De plaat werd gepresenteerd door het gemeenteraadslid van Cultuur van het gemeentehuis van Málaga, Gemma del Corral, de activiteitencoördinatrice Silvia Grijalba en vertegenwoordigers van de groepen uit Málaga Tupelo Bound, Trío Mudo, Alfred Larios en Marintencionados.

Op deze plaat wilde men vooral invloeden van internationale artiesten. Er deden belangrijke bekende namen mee uit de rockmuziek zoals Jowe Head (ex-lid van Swell Maps en TV Personalities), Danielle de Picciotto (ex-lid van de Crime and City Solution en partner van Alexander Hacke, waarmee ze een artiesten-duo vormt) en de Zweedse Kim Warsen. Er waren ook Groepen uit Madrid, zoals The Black Lennons of uit Málaga zoals Tupelo Bound, Trío Mudo, Alfred Larios en Marintencionados, deze laatsten komen uit het stadsdeel Churriana.
Verschillende stijlen zijn te horen op de plaat die gratis wordt uitgedeeld in o.a. Málaga en verschillende culturele centra in Madrid, Barcelona, Londen, Stockholm en Berlijn . Op deze manier wil het museum het werk van zowel Gerald Brenan als de Spaanse artiesten op internationaal niveau bekendmaken.

De plaat wordt aan het publiek gepresenteerd op 1 december 2016 om 18.30 uur in het Casa Gerald Brenan in Churriana, waar exemplaren aan de aanwezigen worden uitgedeeld. Ook zal er een uitvoering komen waarbij Marintencionados, Trío Mudo, Tupelo Bound en Alfred Larios het creativiteitsproces uit zullen leggen van hun muziek. Danielle de Picciotto, Jowe Head, The Black Lennons en Kim Warsen zullen dat doen door middel van video’s die ze hebben gestuurd voor deze gelegenheid. Bovendien zullen ze de video voor het eerst laten zien die de groep uit Churriana Marintencionados heeft gemaakt.

Artiesten
Danielle de Picciotto is een artiest en performer die al werkte in de wereld van Spoken World, beeldende kunst, muziek en film vanaf 1990. Na te zijn verhuisd naar Berlijn in 1987 was ze een van de medeoprichtsters van de Love Parade en in die tijd begon ze een serie van muzikale projecten met verschillende internationale artiesten samen met het Goethe Instituut. Enkele groepen waar zij deel van uitmaakte waren Crime and the City Solution en Space Cowboys.

Jowe Head is het ex-lid van de legendarische band Swell Maps (naast Nikki Sudden en Epic Sountrack) en van Television Personalities, twee van de bands die de hele rockscene in de jaren 90 hebben opgezet. Hij heeft meer dan 30 jaar cd’s gepubliceerd, van folkmuziek tot aan psychedelische punkmuziek, dat alles opgetooid met een grote dosis surrealisme. Een muzikant die samen met An Infernal Contraption zijn meest opzienbarende en diepgewortelde gevoelens liet zien.

Tupelo Bound is een band uit Málaga die gevormd wordt door de meest ervaren rockmuzikanten van de stad: Paco Báez, Máximo Fernández en Juanillo Basura. Hun composities gaan van donkere blues naar klanken die ons doen herinneren aan Tom Waits, Nick Cave of Noord-Amerikaanse rockbanden die minder orthodox zijn.

The Black Lennons is een band uit Madrid die bestaat uit geboren rockartiesten en die zijn doorgebroken door de belangrijkste nationale bands uit de kunstrockscene: Los Cuantos, La Familia Atávica en Modulok. Hun laatste plaat, ‘Querida Lógica’, is een conceptueel project die de filosofie en Torremolinos eert. Ze hebben pas geleden nog op het festival Periferias gespeeld.

De Zweedse Kim Warsen, zangeres, pianiste, gitarist en componist van filmmuziek, is een van de grootste legendes van de Spaanse underground muziek, hoewel ze zich tegenwoordig in haar geboorteland bevindt waar ze verdergaat met haar muzikale carrière. Ze heeft deel uitgemaakt van legendarische groepen zoals Los Cuantos en Ginferno. Naast haar muziek is ze ook filosoof, filmregisseur en heeft ze documentaires en videokunst gemaakt.

Wat betreft Alfred Larios en Death in Covin Woods begon het project in 2013 toen een groep vrienden plezier kreeg in de muziek en besloot hun muzikale onrust te delen.

Alfred Larios gebruikt zijn creatieve mogelijkheden waaruit genres ontstaan zoals post-rock, psychedelica, progressieve rock of pop. In 2014 publiceerde hij op amateuristische wijze zijn eerste demo, door henzelf opgenomen in zijn experimentele ruimte. In het voorjaar van 2015 namen ze ‘Relations de ficción’ op, zijn eerste zelf gepubliceerde EP. Dit jaar hebben ze opgetreden op het festival Ojeando en hebben ze rondgetoerd door Madrid en Granada met The Loud Residents en Glaciar.

Trío Mudo bestaat uit Antonio Acién (gitarist en zanger) en Damián Fernández (drummer). Ze zijn bekend door hun muzikale aanpassing van gedichten, vooral door een vierluik met meer dan 40 gedichten waar muziek onder is geplaatst. Het zijn vooral gedichten van Leopoldo María Panero, maar ook van Javier Corcobado, Gerald Brenan, Rafael Pérez Estrada en José Manuel Hidalgo.

Als laatste vormen María del Mar Castro als zangeres, Salvador Parrado op de bas, Ángel Díaz op de drums en Gabriel Leal op de gitaar de band ‘Marintencionados’. Een rockband die sterke eigen thema’s en succesnummers van de laatste tijd opvoert met een flinke knipoog richting de soul- en bluesmuziek.

Waar?

Casa Gerald Brenan
Calle Torremolinos, 56
Churriana (Málaga)

Openingenstijden: Miercoles, jueves y viernes de 16.00 a 21.00h en vrijdag van 11.00 – 14.00 en van 16.00 – 21.00 uur

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.