Patatje sourvlees wint tapasroute Nerja

Nederlandse Dirk en Margareth winnen tapasroute in Nerja

Sinds 2013 resideren en voornamelijk werken Dirk van Ekeren en Margareth Pronk in Nerja in hun restaurant/ tapasbar La Tahona Holandesa (Het Hollands Bakhuis) in Nerja, Zuid-Spanje. Volgens beiden de mooiste plek onder de zon. ‘Het restaurant is in korte tijd opgebloeid tot een aanwinst voor de lokale horeca. Te midden van zo’n 340 eetgelegenheden in het dorp hebben we ons plekje veroverd’ zo vertelt Dirk. Margarath en Dirk zijn bekenden van ESpecial Life want via hun restaurant wordt de ESpecial Life verspreid aan hun klanten en ook aan collega-ondernemers. Margarath komt daarvoor speciaal naar Torremolinos rijden om de magazines op te halen.  la-tahona-holandese_dirk

In Nerja wordt veel georganiseerd door de ondernemers.  Zo zijn er regelmatig tapasroutes. De klanten kunnen dan hun favoriete tapas kiezen. Een groot deel van de klandizie van Margareth en Dirk zijn de toeristen ofschoon de Spanjaarden hun restaurant ook weten te vinden. Vorig jaar heeft het echtpaar bij de Route de Tapas de derde plaats veroverd en dit jaar zelfs de eerste.

patatje-sourvlees-van-dirk_small

De 66-jarige Dirk werkt zijn hele leven al in de keuken. Sinds begin 2013 in Spanje, daarvoor in o.a. Egmond aan Den Hoef. ‘Ik besloot mijn contract niet te verlengen. Het restaurant was groot en er was geen uitdaging meer. Dus eind 2012 viel hier het doek. Ook al zijn we enigszins op leeftijd; stoppen was nog geen optie. Dus gingen we op zoek naar een nieuwe uitdaging. Eerst hebben we in Nederland van Zeeland tot Friesland rondgekeken naar een leuk over te nemen restaurant, maar dat leverde niets op. Toen kwam Margareth met het idee om naar Spanje te gaan, daar had ze wel iets mee. Haar zus woont er al meer dan dertig jaar. Zo kwamen we in het mooie maar toeristische Nerja terecht, in de regio Andalusië. Een mooi dorp met ruim twintigduizend inwoners op zo’n 45 kilometer van Málaga. Hier vonden we ons huidige restaurant. We konden het huren en dat stond ons, gezien onze leeftijd, wel aan.’ zo vertelt hij aan een journalist van het blad vertrek.

Voor de tapasroute maakt Dirk verschillende gerechten waaronder de winnaar; het patatje sourvlees (zie foto). Ofschoon Dirk en Margarath deze prijs al eerder dit jaar wonnen en we daar nu pas over berichten, wilden wij dit onze lezers niet onthouden. Daarom alsnog bij deze!

 

PS wil je Dirk’s recept van Estafoda de Rabo weten want dat kan hij ook heerlijk klaarmaken? Kijk dan hier voor het recept.

 

winnaar tapasroute 2016 La Tahona Holandese

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.