Outlet rond Carmen Thyssen museum in Málaga

Entorno Thyssen
Outlet Entorno Thyssen

Outlet 17 april 2016

Aanstaande zondag 17 april 2016 organiseert de buurt rond het Carmen Thyssen museum een outlet om meer bezoekers te trekken naar dit gedeelte van het historische centrum van Málaga.

Ondernemers in deze buurt hebben zich verenigd en noemen hun gebied ‘Entorno Thyssen Málaga’. Van 10 uur in de ochtend tot 8 uur ’s avonds is er uitverkoop bij diverse winkels, hebben restaurants speciale aanbiedingen en zijn er andere activiteiten georganiseerd. Je kunt je zelfs laten verwennen in het Arabische badhuis Hamman Al Andalus, ook te vinden in deze zone.

Circa twintig deelnemende bedrijven

Tot nu toe zegden circa 20 bedrijven hun medewerking toe aan dit initiatief, maar dat kunnen er tot zondag nog meer worden. Hou de Facebookpagina van de buurt in de gaten voor het laatste nieuws hieromtrent. In de Arabische baden Hamman Al Andalus wordt 15% korting aangeboden. De winkel Toro in calle Compañía biedt 20% korting aan en een glaasje sherry.

Tot 90% korting op trouwjurken

Wie trouwplannen heeft moet zeker gaan want de bruidsmodewinkel D´Novias (Muro de Puerta Nueva) heeft aangekondigd tot 70% korting te geven op de bruidsjurken. Nog een bruidswinkel (calle Comañía) biedt avondjurken ter waarde van 2.000 euro aan voor slechts 99 of 199 euro en bruidsjurken voor circa 300 euro. Het gaat hier om kortingen tot wel 90%. Voor de allerkleinsten is er korting tot 50% in de winkel El Patio de tu casa in calle Nosquera 14.

Gratis museumbezoek

Om geen aanbieding te missen kun je het beste zelf een kijkje nemen. Deelnemende winkels hebben een duidelijke en knalroze aankondiging in hun etalages en hangen ballonnen op, zodat ze gemakkelijk te herkennen zijn. Om de dag dan compleet te maken bezoek je voor niets na 16 uur het prachtige museum zelf. Of je wandelt naar een van de andere gratis te bezoeken musea op zondagen, waarover we onlangs ook schreven.

Op dit moment is naast de fraaie permanente collectie in het Carmen Thyssen museum tot 4 september de tentoonstelling Reflections of Pop te zien. Hier worden werken getoond van vier invloedrijke Spaanse artiesten uit de jaren zestig en zeventig die met hun kunst een bijdrage leverden aan de internationale Pop movement. De kunstenaars zijn Luis Gordillo, Eduardo Arroyo, Equipo Crónica en Equipo Realidad.