Nog drie dagen Gastrofestival in Málaga

Gastrofestival Malaga
Gastrofestival Malaga

Liefhebbers van de Spaanse keuken kunnen nog tot maandag inspiratie opdoen in Málaga. Hier vindt namelijk het Gastrofestival ‘La Marina Street Food’ alweer voor het derde jaar plaats.

Op het Plaza de la Marina (tussen de haven en de ingang van de beroemde winkelpromenade Calle Larios) zijn tenten opgesteld met complete keukens waar (top)koks uit de stad, de provincie en zelfs daarbuiten het beste van de Spaanse, regionale en lokale gastronomie serveren. Natuurlijk kunnen bezoekers en Malagueños deze gerechten laten vergezellen door heerlijke Spaanse wijnen, lokale bieren en andere versnaperingen.

Deelnemende koks

Restaurants uit de regio die met het Gastrofestival meedoen zijn onder meer Óleo dat onderin het museum voor moderne kunst CAC Málaga is gevestigd, Kaleido op Muelle 1 in de haven, Amador, Arte de Cozina (uit Antequera), Sollo (Benalmádena), Los Marinos José (Fuengirola), La Pesquera en La Deriva (barrio Soho Málaga). Maar liefst 42 regionale en nationale koks hebben hun naam aan het festival verbonden, waaronder Dani García, Diego Gallegos, Daniel Ovadiía, Mauricio Giovanini en José Álvarez. Samen zijn ze goed voor zes Michelinsterren.

Wat kun je er doen?

Op het plein worden gedurende het festival 32.400 gerechten bereid en geserveerd, aldus meldt de website van het festival. Je kunt toekijken hoe prachtige culinaire hoogstandjes tot stand komen en deze vervolgens proeven. Er worden kookdemonstraties gegeven, proeverijen georganiseerd en presentaties gehouden. Ook zijn er productdemonstraties en kun je bijvoorbeeld zien hoe een grote tonijn wordt gefileerd. Het festival is zodoende een uitstekende gelegenheid om rond te wandelen en kennis te maken met de Spaanse gastronomie en een goede reden om dit weekend een bezoekje te brengen aan Málaga.

Klik hier voor het programma van activiteiten.