De nieuwe manier van outdoor koken & grillen de OFYR

OFYR is dé nieuwe manier van outdoor koken en grillen.

Het moderne design maakt van de  vuurschotel met de ronde stalen circelvormige plaat er niet alleen een veelzijdig kookeiland van maar bovendien een decoratief en nuttig buitenmeubel.

Acoola verdeeld de OFYR aan de Costa del Sol en nodigde een aantal chefs uit om deze nieuwe wereld van outdoor cooking in een workshop te ontdekken. Especial life was erbij samen met Mariola Ustaran van Foodroom, Victor, een chef bij Finca Cortesin, Davis Canas executive chef van La Sala, Diego Juan Galvez een chef bij Marbellea Club.

“Het verschil tussen een klassieke BBQ en de OFYR zit in de manier waarop de hitte van het vuur wordt gebruikt om het eten op te warmen. Bij een BBQ hebben we een directe hitte. Bij een BBQ is er niets tussen de hete kolen of het hout en het eten, bij de OFYR hebben we de stalen plaat die langs onder door de vlammen wordt opgewarmd en waarop het vlees of  de vis of groenten liggen. Door die stalen plaat krijgen we een beter verdeelde warmte en dus een indirecte hitte. We krijgen dus een gelijkverspreide warmte wat voor de kok eigenlijk gemakkelijker werkt. De kegelvormige vuurschaal heeft een brede, platte rand die tevens fungeert als zeer efficiënt kookoppervlak. Vanuit het midden straalt de warmte in een volmaakt vloeiend verloop uit, waardoor meerdere temperaturen op dezelfde kookplaat kunnen gebruikt worden.” legt onze meesterkok Peter uit.

Of je nu eieren bakt, groenten langzaam kookt of een visje of malse biefstuk wil grillen, de OFYR ontsluit een nieuwe wereld vol mogelijkheden voor gezellig en gezond buiten koken en genieten.

www.acoola.eu

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.