Nieuwe gastromarkt voor Fuengirola

gastromarkt Fuengirola
Nieuwe gastromarkt Fuengirola is geopend

Nieuwe gastromarkt in Fuengirola

Fuengirola gaat net als steeds meer andere Spaanse plaatsen mee in de vaart der volkeren. Dinsdagmiddag rond lunchtijd werd daar Gastromercado la Galería op feestelijke wijze geopend. Een heuse gastromarkt met een aantrekkelijk en divers culinair aanbod.

Midden in het historische centrum van de stad, achter het beroemde Plaza de la Constitución en tegenover het postkantoor is de nieuwe gastromarkt te vinden. Een steeds populairder wordend fenomeen. Een gastromarkt is een markt waar je, in tegenstelling tot op een traditionele markt, het gekochte eten en drinken direct in dezelfde ruimte kunt nuttigen.

Culinair centrum

La Galeria ziet er reuze gezellig uit en ligt feitelijk in wat al het culinaire centrum van Fuengirola wordt genoemd. Want achter het postkantoor vind je het pleintje Plaza de Chinorros waar zeer populaire restaurants als Picoteo en El Colón te vinden zijn. Ook de andere restaurants aan en in de buurt van het vriendelijke pleintje zitten regelmatig afgeladen vol. De terrassen zijn zonder uitzondering verwarmd, kinderen kunnen veilig spelen, want het gebied eromheen is alleen toegankelijk voor voetgangers en het eten is er heerlijk.

Wat kun je er eten?

De gastromarkt heeft 12 kraampjes met een zeer gevarieerd aanbod. Zo vind je bij Pelagambas vis- en zeevruchten, bij Salmoreteca is het belangrijkste gerecht de typisch Spaanse salmorejo, maar dan in verschillende variaties. Hier worden ook tortilla’s (aardappelomeletten) geserveerd.  Dan zijn er nog ‘molletes’, de ronde, witte broodjes die typisch zijn voor Antequera met zeer uiteenlopend beleg. Bij Myo Sushi is er ook voor liefhebbers van de Japanse keuken veel keus. Internationaal is eveneens het aanbod van Italiano met verse plaatpizza’s en pasta’s en vanzelfsprekend ontbreekt de bodega met een keur aan heerlijke wijnen niet. Deze is te vinden onder de naam La Bordelesa. Dan vinden we nog allerlei soorten kroketjes bij Pequeños Placeres (kleine pleziertjes) en vleesliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Primeat die burgers en steaks serveert.

70 banen

Vier partners namen het initiatief tot deze nieuwe culinaire aanwinst voor de kustplaats. Samen investeerden zij 750.000 euro en toverden binnen een jaar tijd de markt uit een braakliggend terrein. De markt biedt op dit moment werk aan 70 personen die bijna allemaal uit Fuengirola komen.