Nieuwe 4daagse in Marbella

Marbella 4Days Cycling

Marbella 4Days Walking is inmiddels al jaren bekend bij nationaal en internationaal publiek. Vier dagen lang lopen meer dan 2.000 wandelaars langs de mooiste plekjes in Marbella. Het evenement is dit jaar doorgeschoven naar oktober 2021, maar de organisatie zit ondertussen niet stil. Voor 3 tot 6 juni staat er een nieuw evenement op de kalender: Marbella 4Days Cycling.

Het nieuwe evenement mag dan wel een vergelijkbare naam hebben dan die van de wandelvierdaagse, de inhoud is echter totaal anders. “We speelden al lang met het idee ook iets voor fietsers te doen maar dat vergt een heel andere organisatie dan die van het wandelevenement” aldus Hans Wohl van Marbella 4Days Walking. “Toen Arabella Wessels bij ons team kwam besloot zij hierin de leiding te nemen, samen met Dominic James, een gepassioneerde fietser, triatleet en personal trainer hier uit Marbella. Tot op heden gaat alles voorspoedig, de hele coronacrisis even daargelaten natuurlijk. We krijgen alle steun van zowel de diverse overheden als van het bedrijfsleven.”

Nu een evenement organiseren?
De huidige situatie in de wereld heeft er al voor gezorgd dat er vrijwel geen evenement meer wordt georganiseerd. Wie haalt het dan in haar hoofd om iets totaal nieuws op te zetten? “Het idee voor Marbella 4Days Cycling is fantastisch, dat horen we ook van sponsoren en de overheden. Natuurlijk houdt iedereen een slag om de arm maar we willen niet stil blijven zitten, juist nú moet je plannen blijven maken voor de toekomst” aldus Arabella. “Niemand weet hoe de situatie er in juni uit zal zien maar het is een feit dat tot op heden vrijwel alleen de fietsevenementen doorgaan.” Het team dat dit sportfietsevent organiseert bestaat uit fanatieke fietsers, professionals op het gebied van de organisatie van grote sportevenementen (zoals Ironman) en op dat van communicatie en coördinatie met de diverse autoriteiten. De onderhandelingen met grote sponsors bevinden zich in de afrondingsfase en grote namen uit de internationale wielerwereld hebben toegezegd graag ambassadeur te zijn.

Uitdagende fietsroutes
Marbella 4Days Cycling is bedoeld voor de goed getrainde sportfietser die wel van een bergachtige uitdaging houdt. Elke dag zijn er twee routes, één van rond de vijftig en één van rond de honderd kilometer. Alle routes zijn gepland over verharde wegen en zowel het gebruik van racefietsen als mountainbikes en e-bikes zijn toegestaan. Deelnemers kunnen zelf bepalen hoeveel dagen ze mee willen doen, maar alleen bij deelname aan alle 4 dagen de finish krijgen de fietsers een medaille.

Startpunt San Pedro
Het start- en finishplein voor 4Days Cycling is de Paseo Marítimo in San Pedro de Alcántara. “We hebben gekozen voor deze locatie omdat er voldoende ruimte is en je er makkelijk weg kunt richting de bergen. Op het plein komen de benodigde tenten voor de zorg voor fietser en fiets, en is er plek om onder het genot van een drankje stoere verhalen uit te wisselen” vertelt Arabella.

www.marbella4dayscycling.com

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

Je ziet er stralend uit!

Iedereen heeft zo haar of zijn eigen verzorgingsrituelen om zich lekker te voelen en er stralend uit te zien. Maar weet je eigenlijk wel wat

De onbekende Spaanse grondwet

Elk jaar op 6 december viert Spanje het feit dat er op die datum in 1978 gestemd mocht worden over een nieuwe grondwet. Een gedenkwaardig

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)