Mummies in Sciencias

Tien dagen ‘Momias’ (mummies) te zien in het Park Sciencias in Granada

Twee professoren van de Universiteit van Granada, te weten de heren Miguel Botella en José Antonio Lorente, kwamen zich vanmiddag zelf vergewissen van de kwaliteit van de tentoonstelling “Momias’ in het fraaie museum Parque Ciencias in Granada. De tentoonstelling loopt nog tot 10 januari januari 2016 en is een van de meest bezochte tentoonstellingen in de historie van het museum. In dit jaar 2015 wat nu ten einde loopt, kwamen meer dan 475.000 bezoekers om de mummies te bekijken in het Parque Ciencias. De directeur van het Laboratorium voor Fysische Antropologie van de Universiteit van Granada en de curator van de tentoonstelling, Miguel Botella waren eveneens als de de e Professor van Legal Medicine Forensics, Jose Antonio Lorente ter plaatse aanwezig.

Miguel Botella animeerde vandaag een klein 500 gasten met zijn anekdotes, verhalen, opvallende feiten en aspecten Jose Antonio Lorente sprak voor het gehoor over het belang van de gemummificeerde overblijfselen die ons informatie verstrekt over het dna van de mummies. Bezoekers kunnen zo’n 50 mummies zien evenals originele resten van het werktuig van de mummificeerders uit zo’n vijf continenten.

Na de lancering in oktober 2014 komt er nu dus binnenkort een einde aan deze interessante tentoonstelling die op zo’n 1.500 m2 tentoongesteld is.

Meer informatie www.parqueciencias.comdecember_Momias-Parque-de-las-Ciencias

december_2014102419163090119 december_EXPO_Momias3
december_EXPO_Momias1 december_EXPO_Momias2