Marbella weert illegale massages

illegale massages

Illegale massages van de baan … uhh ’t strand

De gemeente Marbella stelt tot 15 oktober speciale zones in op de gemeentelijke stranden, waar masseurs, chiropractors en fysiotherapeuten hun massages kunnen aanbieden. Het gaat om 35 plekken van 9 vierkante meter, waar mensen die behoefte hebben aan een ontspannende massage comfortabel op een massagebank kunnen liggen in de schaduw.

Gezondheidsrisico

Hiermee hoopt de gemeente te voorkomen dat illegale masseurs badgasten overhalen om voor lage prijzen twintig minuten of meer gemasseerd te worden door onervaren of ondeskundige handen. Het College van Fysiotherapeuten in Andalusië waarschuwt elk jaar opnieuw tegen deze ongekwalificeerde personen. Wie gemasseerd wordt door iemand die geen verstand heeft van spieren en zenuwbanen loopt een serieus gezondheidsrisico. Een massage in de volle zon die op een ondeskundige manier wordt uitgevoerd kan tot gevolg hebben dat je flauwvalt, duizelig wordt, infecties oploopt, besmet raakt of dat je spieren beschadigt of zenuwen bekneld raken.

Hygiëne

Bovendien is het vaak zo dat masseurs zonder opleiding ook de hele dag dezelfde handdoekjes gebruiken, hun handen niet wassen, masseren met oliën die niet aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen en slecht voor de huid kunnen zijn en dat zodoende de hygiëne bij hoge temperaturen absoluut niet gewaarborgd is. Een dergelijke masseur die zonder vergunning massages aanbiedt is ook niet verzekerd, dus als er schade ontstaat na een massage is deze op niemand te verhalen. Dat is anders als je je laat masseren door een gekwalificeerd lid van een beroepscollege dat met de juiste vergunning aan het werk is.

Klandizie

In heel Spanje zijn het vaak mensen van Aziatische afkomst die illegaal massages aanbieden langs de drukte kusten en op de eilanden. Marbella’s wethouder Stranden, Miguel Díaz hoopt met de officiële massagetenten langs zijn stranden de illegale masseurs te ontmoedigen. De jacht die de politie maakt op illegale masseurs en ook op de ambulante verkoop van illegale spullen langs stranden, volstaat doorgaans niet om ze tegen te houden. Wanneer hun klandizie afneemt, zullen ze echter vanzelf verdwijnen, zo hopen Díaz en zijn collega’s.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.