Marbella krijgt eigen gastromarkt

Chefkok Dani Garcia
Dani García doet mee aan de nieuwe gastromarkt

Straks nog meer heerlijk food, op Marbella’s eigen gastromarkt

Echte foody’s kwamen in Marbella al aan hun trekken bij de Ambrosia Mercado Gourmet. Komende herfst hebben ze echter meer keuze, nadat de het nieuwste culinaire project gestalte heeft gekregen. De tweede gastromarkt van Marbella zal te vinden zijn aan de Avenida Ricardo Soriano, de belangrijkste verkeersaders door het centrum.

De projectontwikkelaar van het plan voor de gastromarkt, dat woensdag werd gepresenteerd aan de gemeente, is Grupo Alfil. Er is een aanbesteding gestart om een bedrijf te vinden dat het ontwerp van het interieur op zich zal nemen. Naar verwachting gaat de gastromarkt de komende herfst open.

Dani García

Voor het project is in eerste instantie 450.000 euro nodig. Hieruit zullen naar schatting zo’n 60 directe en dertig indirecte arbeidsplaatsen voortvloeien. José Bernal, burgemeester van Marbella heeft zijn steun aan het project al toegezegd. Ook topchef Dani García van het gelijknamige sterrenrestaurant in Hotel Puente Romano in Marbella doet mee samen met de voormalige directeur van de hotelschool La Cónsula, Rafael de la Fuente.

Proeverijen

De markt zal zeven dagen per week open gaan en bezoekers kunnen kwalitatief hoogstaande producten kopen of kopen en direct ter plaatse nuttigen. De locatie is Edificio Alfil aan de Avenida Ricardo Soriano nummer 19. Hier is een ruimte van 470 vierkante meter op de begane grond beschikbaar gesteld. Eronder is nog een ruimte van 650 vierkante meter waar proeverijen georganiseerd zullen worden, presentaties, exposities en andere vieringen. De markt krijgt als naam Abastos & Viandas. Het logo is al ontwikkeld, maar de initiatiefnemers willen dat voorlopig nog geheim houden.

‘Belangrijk voor Marbella’

De burgemeester maakte van de gelegenheid gebruik om te benadrukken hoe belangrijk het project is voor Marbella. ‘Dit is een project dat Marbella nodig heeft. Ik ben er zeker van dat er vanaf de opening van de markt gesproken zal worden over vóór en na wat gastronomisch aanbod in de stad betreft. Er zullen banen bijkomen en de Avenida Ricardo Soriano krijgt de impuls die het nodig heeft.