Ons lichaam is pure perfectie

Ons lichaam is pure perfectie,  Michaël Hontelé, vitaliteitsconsultant

Bruisen van energie, onvatbaar voor verkoudheidsvirussen en snel genezen van ziektes: wie wil dat nou niet? Ons lichaam is erop gebouwd om over die vitaliteit te beschikken, toch gaat niet iedereen fris en fruitig door het leven. Waarom niet en kunnen we daar wat aan doen? We spraken met Michaël Hontelé, hij is vitaliteitsconsultant en weet alles over de manieren waarop we onze gezondheid een boost kunnen geven.

Tekst en foto’s: Maria Kupers

“Jaren geleden had ik lange tijd last van enorme vermoeidheid en toen ik in New York vlakbij mijn hotel een gezondheidswinkel zag, besloot ik even een paar potten vitaminen te kopen. Op dat moment was er iemand aanwezig die analyses van bloed deed. Uit een druppeltje van mijn bloed maakte hij op dat mijn bloed niet optimaal zuurstof en voedingsstoffen kon vervoeren. De methode fascineerde me dus besloot ik me in de materie te verdiepen.” Michaël volgde de opleiding New Biology aan de Universiteit van Chicago en besloot zich vervolgens volledig te wijden aan zijn nieuwe vak als vitality coach.

We kunnen het zelf

New Biology heeft als uitgangspunt dat het lichaam van zichzelf perfect is. Het wil gezond zijn en optimaal functioneren. Als er sprake is van verwondingen of ziektes zal het lichaam er alles aan doen te genezen of zo lang mogelijk de belangrijkste functies in stand te houden om te overleven. Daarvoor  zijn echter wel perfecte omstandigheden nodig. En dat is nou net waar het vaak mis gaat. We eten voedingsmiddelen die het spijsverteringssysteem overbelasten of zelfs gifstoffen bevatten. We krijgen niet voldoende lichaamsbeweging en het aantal mensen dat last heeft van voortdurende stress stijgt nog steeds. En dan zijn er nog onze emoties. De uitdrukkingen ‘brok in mijn keel’, ‘wat heb je op je lever’ of ‘het ligt als een steen op onze maag’ komen toch érgens vandaan. Kortom, het lichaam heeft er een steeds grotere klus aan om optimaal te blijven functioneren. En dat lukt dus ook niet altijd.

Mensen die bij Michaël op het spreekuur komen zijn vaak uitgedokterd in de reguliere geneeskunde en proberen in het alternatieve circuit oplossingen te vinden. “Ik ben geen arts en stel ook absoluut geen diagnoses. Ik kijk samen met mensen hoe het komt dat hun lichaam zelf niet meer in staat is volledig gezond te zijn. Daarvoor maak ik gebruik van vragenlijsten zodat duidelijk wordt wat het probleem is en wat de levensstijl is. Daarnaast hebben we het ook over gevoelens en gedachtepatronen die van invloed kunnen zijn op het lichamelijk welzijn. Om een beter beeld te krijgen maak ik gebruik van wat men ‘levend bloed analyse’ noemt.” Er wordt een druppel bloed afgenomen en die wordt onder een microscoop 5.000 keer vergroot. Daardoor kun je een aantal dingen zichtbaar maken, bijvoorbeeld de verdeling van de rode bloedcellen. Die horen vrij te bewegen om voldoende zuurstof en voedingsstoffen te kunnen vervoeren. Bij een bloedonderzoek dat naar een laboratorium wordt gestuurd kijkt men naar aantallen, bijvoorbeeld de hoeveelheid witte bloedcellen die in het bloed aanwezig is. Als dat er veel zijn is er sprake van een ontsteking die vervolgens onderdrukt kan worden met medicatie.”

Kwakzalverij?

Als  je op internet zoekt naar ‘levend bloed analyse’ blijkt dat er veel sites over dit onderwerp zijn. En die zijn niet allemaal even positief. “Ik ben me bewust van de kritiek en er zijn inderdaad mensen die zich voordoen als genezers en die allerlei stellige uitspraken doen over wat ze in het bloed zien. Ik bekijk het bloed niet om het te analyseren, alleen om een beeld te krijgen van wat er aan de hand is met het immuunsysteem en de stofwisseling. Ik stel geen diagnoses en raad mensen absoluut niet aan om medische behandelingen te stoppen. Ik verkoop ook geen pillen en poeders. Mensen kunnen zelf bepalen of en waar ze producten willen aanschaffen. Maar ik ben wel kritisch over de manier waarop de reguliere geneeskunde functioneert. Er is sprake van een systeem waarin gezondheid en financiële belangen met elkaar verweven zijn en dat komt niet perse ten goede van de gezondheid.”

www.matrixdevida.com

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn

¿qué pasa?

culturele agenda van de provincie Málaga

Meer lezen

Een greep uit onze artikelen

ESpecial Life Magazine

over het goede leven in Spanje

Blijf op de hoogte van nieuwe artikelen over Spanje!
(max. 1 mail per maand)