Laat met Valentijn uw liefde blijken door voedsel te doneren

Bancosol

Doneren : Laat uw liefde blijken door voedsel te doneren. 

Februari is de maand van de liefde. ESpecial Life draagt liefde ook hoog in het vaandel maar dit artikel gaat over een heel bijzondere liefde. In plaats van één speciaal iemand blij te maken vraagt de Specsavers opticiens keten deze maand uit te reiken naar de minder bedeelden in de gemeenschap door een kleine voedselbijdrage te doneren. In alle 8 winkels aan de Costa del Sol, Costa Blanca en Mallorca verzamelen ze gedurende de hele maand houdbare producten voor de Spaanse Federatie van voedselbanken en rekenen op de steun van de lokale bevolking.

De voedselbank aan de Costa del Sol is Bancosol, een non-profit organisatie opgericht in 1998. De organisatie is sindsdien flink gegroeid en gaat met de tijd mee om de alsmaar stijgende vraag naar hulp zo goed mogelijBancosolk te kunnen beantwoorden. In 2016 hebben ze maar liefst 6 miljoen kilo voedsel onder 50.000 kansarme mensen in de provincie Malaga verdeeld. Niet alleen helpen ze met het verstrekken van voedsel, zo is er momenteel ook een project waarbij deze kwetsbare mensen geholpen worden bij het volgen van opleidingen en het lopen van stages zodat ze een betere kans op een baan maken.

 

Van 1 tot 28 februari kan iedereen tijdens openingstijd levensmiddelen doneren in hun dichtstbijzijnde winkel. Aan het einde van de maand zal het aan de Bancosol worden aangeboden die het tussen verschillende aangesloten lokale hulporganisaties verdeeld. Bancosol moedigt mensen aan vooral producten zoals olie of vis, vlees, soepen en maaltijden uit blik en pot te doneren, maar zijn blij met iedere vorm van donatie.

Er zijn Specsavers winkels in Marbella en Fuengirola aan de Costa del Sol. Ga voor uw dichtstbijzijnde Specsavers opticiens winkel naar: www.specsavers.es

Especial Life magazine steunt deze actie en hoopt met dit bericht uw steun voor dit goede doel ook te winnen.  Luc Daels

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.