Kitten in huis

Hoe leuk is dit! Er komt een kitten in huis.

Een kat kan niet worden vergeleken met een hond vanwege zijn unieke kwaliteiten. Katten zijn onafhankelijk maar hebben een diepe affectie voor hun eigenaar. Katten zijn makkelijk zindelijk te krijgen, hoeven niet uitgelaten te worden en houden zichzelf schoon. Ze zijn niet te trainen zoals een hond, maar je kunt ze met veel geduld wel trukjes leren en leren gehoorzamen. De meeste katten zijn erg goed in het trainen van de eigenaar!

Een kitten mag vanaf 6 weken bij de moeder weg. Tot die tijd zal ze 2 x ontwormd zijn. Zoniet dan dient dat direkt te gebeuren. De dierenarts controleert het kitten en kijkt of het vlooien, teken, schimmel of andere ziekten heeft. Inentingen beginnen op 12 weken tegen ziekten zoals katteziekte, niesziekte, Chlamidia, leukemie en na het plaatsen van de (verplichte) microchip ook de hondsdolheid entingen. Ontwormen gebeurt maandelijks tot het kitten 6 maanden oud is. Vlooien en teken preventie conform het produkt, is van groot belang als het kitten naar buiten gaat.

De kattebak moet op een rustige plaats staan en dient dagelijks van poep te worden ontdaan en minimaal om de dag verschoond worden. Het soort kattengrind maakt niet zoveel uit, als de kat het maar prettig vind, en moet ong 6 cm dik zijn. Een open of gesloten kattebak is ook persoonlijke voorkeur en de bak moet 1.5 keer de grootte van de (volwassen) kat zijn. Katten drinken nooit tijdens het eten daarom moet de waterbak niet naast de voerbak staan. Geef het kitten geen (mensen)melk, daar krijgen ze diarrhee van. Katten voer is speciaal voor katten gemaakt geef daarom nooit hondenvoer. Droog kitten voer mag blijven staan zolang het kitten nog groeit. Daarna alleen als maaltijd. Blikvoer mag met mate worden gegeven ook als lokkertje om de kat ’s avonds naarbinnen te krijgen.

Rond de 6 maanden worden ze geslachtsrijp en dienen dan gecastreerd te worden, om voortplanting te voorkomen.

Nazli van den Kieboom, dierenarts bij Pointer Clinic in Estepona. Nazli heeft haar eigen dieren-artspraktijk POINTER CLINIC in Estepona. Zelf heeft zij 3 honden, 2 schaapjes, 2 katten, 7 kippen, 2 kwartels, 2 landschildpadden en een aquarium met guppen plus een vijver met vissen en kikkers!!!

www.pointerclinic.com

tel : 952804165

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.