Kids creatief in Málaga

Schilderen, beeldhouwen, muziek en theater voor kinderen in Museum Jorge Rando

Museum Jorge Rando komt met een nieuwe educatieve activiteit: de vertoning van drie theaterstukken als onderdeel van artistieke workshops. Deze activiteit is gratis. De cursus loopt van oktober 2016 tot juni 2017 en is bedoeld voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Gedurende de cursus zijn er rondleidingen door de zalen van het museum, interactieve spelletjes en kunstzinnige workshops in Het Atelier. Hier verdiepen de kinderen zich in de taal van het expressionisme en neo-expressionisme door kennis te maken met het werk van Jorge Rando en met onze tijdelijke exposities.

sept_rando_kids

Het vernieuwende in dit programma is de combinatie van workshops met de uitvoering van drie theaterstukken. Deze worden voorafgegaan door een analyse van het gedicht ‘De Tovenaarsleerling’ van Goethe. In december volgt dan de theatervoorstelling ‘De egoïstische reus’ van Oscar Wilde en in maart ‘Midzomernachtdroom’ van William Shakespeare. In juni sluiten we af met de voorstelling ‘Een verslag voor een academie’ naar Franz Kafka. De cursus is gericht op het werken aan verschillende aspecten van het expressionisme in de beeldende kunst, theater, muziek, literatuur, mime en decorontwerp.

sept_rando_kids03

De workshop is een kennismaking met de stroming van het expressionisme en neo-expressionisme waarin de kunst wordt voorgesteld als een weg waarop je nieuwe werelden leert kennen. Met de technieken die de kinderen leren in Het Atelier kunnen ze wandschilderingen maken voor het decor van de voorstellingen, zoals Jorge Rando dat ook deed in zijn jeugd. Daarnaast worden in de cursus films vertoond die een relatie hebben met de teksten, luisteren we naar muziek en lezen we gedichten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.