JOYNE

joyne
joyne

Na 20 jaar eindelijk concurrentie

Judith en Eric Blankenstein zijn al circa 28 jaar werkzaam aan de Costa del Sol, ze verzorgen alles wat te maken heeft met geluid, beeld en satelliet. Eric schrijft exclusief voor ESpecial Life over zijn ervaringen in het vak.

Ik zat er zelf niet echt op te wachten maar toch is er dan na 20 jaar een provider die met Canal Digital gaat concurreren. Vanaf volgende maand gaat JOYNE van start. Een gedurfde zet van 3 grotere satelliet ondernemers die de uitdaging aan gaan. Wat hangt ons (letterlijk) boven ons hoofd?

joyne

Boven onze hoofden hangt de Eutelsat, deze krachtige satelliet is vorig jaar gelanceerd en geeft minder storingen dan bijvoorbeeld de Astra 23,5. Dat betekent dat je met een schotel van 65cm of zelfs nog kleiner in het zuiden van Spanje een goede ontvangst hebt.  Abonnees zullen een uitgebreid pakket met Nederlandse zenders kunnen ontvangen, ook de regionale omroepen en een aantal muziekzenders zitten daar in. Bovendien gaat JOYNE ook Fox Sport 1, 3 en 5 uitzenden dus de liefhebbers van de Nederlandse Eredivisie hoeven geen wedstrijd meer te missen. Groot voordeel van de nieuwe provider is dat je per maand een abonnement af kunt sluiten en ze bieden ook mogelijkheden voor een contract voor 3, 6 of 12 maanden.

Wij zijn officiële dealer voor JOYNE en daar zijn we blij mee. Want door de goede dekking van de satelliet kan er met kleinere schotels gewerkt worden en dat betekent dat het nu ook mogelijk is om op een klein balkon een schotel uit het zicht te plaatsen. Ideaal voor mensen die van de vereniging van eigenaren voorheen geen schotel mochten installeren omdat die zo groot moest zijn om goed beeld te krijgen. Bovendien is de kwaliteit van het beeld goed en hoef je dus geen illegale streams via internet te kijken.

We weten nog niet wat de prijzen zullen zijn maar dat ze van plan zijn Canal Digital uit hun machtspositie te drukken is al wel duidelijk. Canal Digital heeft er al alles aan gedaan om de nieuwe concurrent het leven zuur te maken door allerlei rechtszaken aan te spannen. Maar dat heeft dus niet mogen baten. Een ander voordeel van JOYNE is dat je geen speciale decoder meer nodig hebt, zolang er een gangbare plug zit op het bestaande kastje kun je de televisie aansluiten.

Op het moment dat Especial Life naar de drukker gaat ben ik net in Nederland geweest voor overleg en beschik als u dit leest dus over veel meer gedetailleerde informatie. Daarover meer in een volgend artikel en natuurlijk kunt u altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft over satelliettelevisie. Ik hoop van harte dat Canal Digital de komst van concurrentie aangrijpt om ook hun service en aanbod te verbeteren zodat wij als consumenten hier profijt van kunnen hebben.

meer info :  info@je-system.net

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.