Edwin Winkels en Jeroen Stultiens

Edwin Winkels en De Koning van Hispanje
Edwin Winkels en De Koning van Hispanje

De Koning van Hispanje – Stultiens en Winkels vertellen

In ESpecial Life 10 stond het hoofdinterview met Jeroen Stoeltiens. Jeroen werkte in die tijd al hard aan zijn nieuwe project, ‘De Koning van Hispanje’ samen met Edwin Winkels, journalist en schrijver. In deze documentaire neemt Edwin Winkels je mee door zijn Spanje en gaat hij op zoek naar de relatie tussen Nederland en Spanje, het land waar hij al bijna 30 jaar woont. Hij bezoekt prachtige locaties, Spanjaarden die een band hebben met Nederland en Nederlanders die in Spanje wonen.

We hebben de eerste aflevering van deze leuke TV-format voor je onderstaand opgenomen. Hierin neemt Edwin je mee naar het prachtige Málaga in het zuiden van Spanje. Hij gaat op bezoek bij een van de meest populaire restaurants dat gerund wordt door de Nederlandse Hélène, haalt met supporters van Málaga CF herinneringen op aan Ruud van Nistelrooy en praat met de biograaf van Picasso over zijn verblijf in Nederland.

De Koning van Hispanje
Aan de hand van korte reportages en portretten zie je de verschillen maar ook verrassend mooie raakvlakken tussen Nederland en Spanje.

De Koning van Hispanje

 

Edwin Winkels
Edwin Winkels is journalist en schrijver, sinds 1988 gevestigd in Spanje. Van 1991 tot 2012 was hij verslaggever van de krant El Periódico de Catalunya, eerst op de sportredactie en sinds 2000 als algemeen verslaggever en onderzoeksjournalist. Winkels is correspondent vanuit Spanje voor het AD en de sportredacties van de NOS. Sinds 2012 legt Edwin zich toe op het schrijven van romans. In mei verschijnt Winkels’ derde roman, Het oog van de orkaan.

Mocht je meer willen weten over dit project, hier is de link naar de website van De Koning van Hispanje.