Jazz in het Picassomuseum in oktober 2016

Jazz in het Picassomuseum met Mark Guiliana en Steve Lehman

Opnieuw zijn er jazzconcerten in het auditorium van het Museo Picasso in Málaga met de formaties van de slagwerker Mark Guiliana en de saxofonist Steve Lehman. Voor beide is dit het enige concert in Spanje tijdens hun Europese tournee dit najaar.

Wat is het programma? 

Donderdag 20 oktober 2016 –  21.00 uur – Mark Guiliana Jazz Quartet

Mark Guiliana is slagwerker, componist, docent, producent en oprichter van het onafhankelijke platenlabel Beat Music Productions. Hij is begin dertig, maar wordt nu al geprezen door de internationale kritiek vanwege zijn innovatieve en creatieve stijl van werken. Of zoals de New York Times zegt: ‘de slagwerker rond wie een cultus van bewondering is ontstaan’. De afgelopen tien jaar heeft Giuliana concerten gegeven op zes continenten met belangrijke musici als Meshell Ndegeocello, Gretchen Parlato, Avishai Cohen, Matisyahu, Lionel Loueke, Now vs. Now, Dhafer Youssef en met zijn eigen groepen Beat Music en Heernt. Bovendien heeft hij meegewerkt aan meer dan 30 albums, waaronder ‘Blackstar’, de laatste plaat van David Bowie.

copyright-mark-guiliana

 

Donderdag 3 oktober 2016 – 21.00 uur – Steve Lehman Octet

Het eerste en enige concert in Spanje van deze nieuwe formatie. Steve Lehman (New York, 1978) is componist, arrangeur, docent en wetenschapper en werkt met een breed spectrum aan experimenteel muziekidioom. Volgens de Guardian is hij “een van de meest beeldbepalende figuren in de jazz van begin 21e eeuw”. Zijn composities voor grote orkesten en kamermuziekensembles zijn uitgevoerd door prestigieuze gezelschappen als het International Contemporary Ensemble (ICE), So Percussion, Kammerensemble Neue Musik Berlin, JACK Quartet, PRISM Saxophone Quartet en Talea Ensemble. Zijn laatste plaat ‘Mise en Abîme’ (Pi, 2014) werd uitgeroepen tot album van het jaar 2014 door het tijdschrift Downbeat, het radiostation NPR Music en de Los Angeles Times.

copyright-steve-lehman

Dit programma is een must voor alle jazzliefhebbers. Kaarten zijn voor 10 euro te koop aan de kassa van het museum en via internet.

Het Museo Picasso begon in 2010 met het programmeren van jazzconcerten omdat deze muziekstijl zijn karakter deelt met dat van Picasso, namelijk krachtig, ontembaar en continu in ontwikkeling. Sinds het eerste concert (van pianiste Marilyn Crispell) zijn de afgelopen vijf jaar grote namen bij ons op bezoek geweest zoals Geri Allen, Atomic, Marc Ribot, Ibrahim Electric, Enrico Pieranunzi, Myra Melford, Steve Coleman en Rudresh Mahanthappa.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.