Javier Periane’s pianospel opnieuw in Picassomuseum

Javier Periane
Javier Periane

Javier Periane’s pianospel opnieuw in Picassomuseum

Het MPM Auditorium ontvangt opnieuw de pianist Javier Perianes, een van opvallendste Spaanse artiesten van het actuele internationale concertprogramma, in een soloconcert volledig gewijd aan de componist Franz Schubert. Dit tweede concert met vijfde-eeuws kamermuziek van het filharmonisch orkest van Málaga zal dinsdag 29 november plaatsvinden om 20.00. De kaartjes voor alle concerten zijn te koop aan de kassa en op de website van het Picassomuseum.

Javier Perianes laat de luisteraars wederom genieten van een soloconcert dat meer een inleiding is op de laatste etappe van het leven van de componist Franz Schubert. Hij zal de avond openen met Allegretto para piano, en do menor, D.915, een stuk dat de Wener componeerde een maand na de dood van de geniale Beethoven. Door deze creatie verkreeg hij grote bewondering. Melancholie, dramatiek, intimiteit en hoop zijn enkele indrukken die dit stuk achterlaat, passend in de romantische stroming. Het eerste deel van het concert eindigt met een van zijn laatste werken, la Sonata para piano no 21, en si bemol mayor, D.960, dit werd twee maanden voor zijn vroegtijdige gecomponeerd. De componist werd slechts 31 jaar. In het tweede deel van het soloconcert zal het drieledig Sonata para piano no 13, en la mayor, D. 664 (op. 120) klinken, dit wordt beschouwd als het eerste drieledige pianostuk van erg hoog niveau waarin de sonatevorm  heerst. Uiteindelijk eindigt het concert met las Drei Klavierstücke D.946, een serie van drie stukken die het rijpe niveau van Schuberts’ laatste jaar zal laten zien, en het bewijst dat hij en zijn betekenis als muzikaal auteur in onze herinnering zal blijven.

Vereerd met de Premio Nacional de Música 2012 (Nationale Muziekprijs 2012) door zijn betrokkenheid bij de verspreiding van de Spaanse muziek en door zijn menselijke waardigheid, heeft Javier Perianes zijn professionele carrière uitgeoefend in vijf continenten met concerten in de mooiste zalen van de wereld. In het seizoen van 2016/17 gaat hij werken met erg prestigieuze symfonieorkesten zoals het Philharmonia Orchestra, Münchner Philharmoniker en Los Angles Philharmonic, zo ook heeft hij voorstellingen in Londen, Leipzig, Sint Petersburg, Parijs, Miami, Rio de Janeiro, Montevideo, Madrid, Barcelona, Mexico, Auckland en Hongkong en een concerttour door Noord- en Zuid-Amerika.

PROGRAMMA 

I
Franz Schubert (1797 – 1828)
Allegretto para piano, en do menor, D. 915 (6’)
Sonata para piano nº 21, en si bemol mayor, D. 960 (40’)
Molto moderato
Andante sostenuto
Scherzo. Allegro vivace con delicatezza – Trio
Allegro ma non troppo

 

II

Franz Schubert (1797 – 1828)
Sonata para piano nº 13, en la mayor, D. 664 (op. 120) (18’)
Allegro moderato
Andante
Allegro

Drei Klavierstücke D. 946 (25’)
Allegro assai n° 1 en mi bemol menor
Allegretto n° 2 en mi bemol mayor
Allegro n° 3 en do mayor

(andere) concerten met vijfde-eeuwse kamermuziek:

MPM Auditorium, aanvang 20.00 uur

Dinsdag, 13 december 2016. Accademia del Piacere
Dinsdag, 17 januari 2017. Cuarteto con Fuoco
Dinsdag, 14 februari 2017. Cuarteto Mainake y Luis Pacetti
Dinsdag, 14 maart 2017. Octeto de cuerda y viento
Dinsdag, 18 april 2017. Trío de clarinete, violonchelo y piano
Dinsdag, 2 mei 2017. Cuarteto de cuerda con oboe

#MúsicadeCámara

Waar?

Museo Picasso Málaga
Palacio de Buenavista
C/ San Agustín, 8
29015 Málaga, España
Tel. (+34) 952 127 600
www.museopicassomalaga.org

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.