Is er nog meer dan de Bitcoin te koop?

Is er nog meer dan de Bitcoin te koop?

Op de tv en in de kranten, overal gaat het over de Bitcoin. En ook de opkomst bij onze seminars geeft aan dat de Bitcoin leeft aan de Costa del Sol. Nieuwe beleggers, ervaren beleggers, actieve beleggers, iedereen lijkt er een mening over te hebben. Beleggers kregen in 2017 de mogelijkheid om via de beurs in de Bitcoin (en andere cryptovaluta) te beleggen.

Taco te Gussinklo, relatiemanager van Alex / Binckbank in Spanje, behandelt verschillende thema’s over het (zelf) beleggen op de beurs. De onderwerpen zijn zowel voor startende als ervaren beleggers interessant. www.alexspanje.com

Beleggen

Maar er is op de beurs meer te koop dan alleen deze spectaculaire maar ook zeer risicovolle Bitcoin. Ook al doet de media geloven dat de koers van de Bitcoin het enige is dat telt, ook met rustigere beleggingen kan het spectaculair gaan. Maar als koersen alleen maar omhoog lijken te gaan, speelt enkel de vraag hoe veel en hoe snel er ingestapt is. Dat het ook anders kan merk ik elke beursdag weer als ik met beleggers spreek. Tuurlijk koopt iemand een aandeel of een andere belegging omdat hij denkt dat de koers gaat stijgen. Maar ook wordt er stil gestaan bij de scenario’s dat het anders loopt, tijdelijk of helemaal.

Scenario’s
Gaat de koers van de belegging vanaf dag 1 omhoog, dan lijkt het overbodig om een plan B en plan C gemaakt te hebben. Maar in de praktijk loopt het vaak anders. En daar maken dus de structureel succesvolle beleggers in mijn optiek het verschil. Een voorbeeld:

Een beoogde belegging van 30.000 euro in fonds X met een koers van 10 euro. Een belegger kan met een paar klikken op de knop de 3.000 aandelen kopen en erop inspelen dat vanaf het moment van aankoop het aandeel gaat stijgen. Een andere manier is dus om mechanismen in te bouwen dat bij daling er wordt bijgekocht. Een methode om dat te doen is het verkopen van putopties. Bijvoorbeeld: koop 1.000 aandelen X op die 10 euro met de verkoop van 10 puts op aandeel X juni 2018 9 euro, te ontvangen premie 0,50 euro per aandeel. En vervolgens nog eens 10.000 euro reserveren voor het geval het aandeel verder zakt, om bijvoorbeeld op 8 euro nog een derde keer in te stappen. Daarbij kan hij met de reeds gekochte 1.000 aandelen de verplichting aangaan om deze tot en met juni 2018 te moeten verkopen op 11 euro, te ontvangen premie 0,50 euro per aandeel. U ziet het: alleen met de ontvangen premies van 1 euro en de lagere instapniveaus wordt al veel tegenslag opgevangen ten opzichte van het direct aankopen van alle aandelen. Misschien is een daling niet het eerste waar u over na wilt denken als u uw belegging zorgvuldig heeft geselecteerd, maar het kan wel degelijk lonen om dit te doen!

Investment Academy
Bij onze nieuwe Investment Academy hebben wij een rekenmodel ontwikkeld waarin u deze scenario’s zelf kunt nabootsten met uw eigen aandelen en uw eigen koersdoelen. U ziet dan de rendementen in het geval van stijging, maar ook uw gemiddelde aankoopprijs indien het aandeel tegen uw visie omlaag is gegaan. En zoals ik u al noemde kan dat nou net het verschil maken tussen een succesvolle en een minder succesvolle belegger!

Nieuwsgierig? Ik laat u graag zien wat de scenario’s kunnen zijn met het door u beoogde aandeel en help een dergelijke manier van instappen uit te werken. U kunt mij bereiken via bovenstaande gegevens en de deur staat letterlijk voor u open aan de Golden Mile bij de rotonde tegenover Da Bruno, Urbanización La Carolina, Edificio Aries, local N in Marbella

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


U bent toch geen spambot? * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.